Naslovna // Društvo // Osma jesenja berza sitnih životinja u Jagodini: Bogata ponuda i velika posećenost

Osma jesenja berza sitnih životinja u Jagodini: Bogata ponuda i velika posećenost

Na tezgama su se mogli videti različiti primerci živine: od ptica do kunića, a organizatori su zadovoljni odzivom: kako prodavaca, tako i posetilaca različitih starosnih dobi

Foto: TV Kopernikus

Jesenja berza sitnih životinja, osma po redu, održana je protekle nedelje, 26. septembra, na platou kod Hale sportova „JASSA“ u Jagodini.

Kao i prethodnih, i ove godine na tezgama su se mogli videti brojni primerci živine: od različitih vrsta ptica kao što su golubovi, papagaji i kokoške, pa sve do kunića i ribica. Prodavaca je bilo iz  različitih krajeva naše zemlje, a posetilaca je bilo različitih generacija: od starijih pa sve do onih najmlađih. Iz organizacije ističu da su zadovoljni u svakom pogledu:

-Kod nas je velika posećenost zbog geostatičkog položaja našeg grada, ali i zbog prijatelja koje imamo po celoj Srbiji. Ovo je jedno lepo mesto gde se okupe svi odgajivači i razmenjuju svoja iskustva o bolestima kod životinja i rasama, nešto od životinja i tako se pripremaju za zimski priplodni period –rekao je Saša Janković,predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja iz Jagodine.

Pored životinja, kupci su mogli da pazare i hranu i opremu za životinje, a bila je izložena i stručna literatura. Događaj je organizovalo Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Jagodine, a pokrovitelji su bili Asocijacija odgajivača sitnih životinja Srbije i Skupština grada Jagodine.

D.M. 

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .