Naslovna // Društvo // Otvoren Centar za roditelje Fondacije “Đoković” u Predškolskoj ustanovi “Pionir” u Jagodini

Otvoren Centar za roditelje Fondacije “Đoković” u Predškolskoj ustanovi “Pionir” u Jagodini

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Fondacije „Đoković“, zaposleni u vrtiću „Pionir“ i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović

Foto: TV Kopernikus

Centar za roditelje Fondacije „Đoković“ otvoren je proteklog utorka u Predškolskoj ustanovi „Pionir“ u Jagodini. Centar je Fondacija otvorila u saradnji sa svojim partnerima: „The Human Safety Net“ i „Generali Srbija“. On je šesti od 15 koliko Fondacija planira da otvori širom Srbije.

Fondacija Đoković uveliko sprovodi radionice namenjene roditeljima dece do šest godina pod nazivom „Podrška, ne perfekcija!“. U Jagodini su se one tri godina odvijale u jednoj od prostorija Predškolske ustanove „Pionir“, ali sada će se one održavati u jednoj moderno opremljenoj prostoriji, na veliko zadovoljstvo zaposlenih u ovom vrtiću.

-Ovo je jedno prelepo iskustvo, gde smo osnažili saradnju između roditelja, vaspitača i dece. Oni su, kao moderatori, zauzeli dobru ulogu između nas. Pozitivna iskustva očekujemo i na dalje. Veliku podršku smo dobili od njih –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“.

Foto: TV Kopernikus

Dragoslava Đorđević iz Jagodine nosi pozitivne utiske sa radionice „Podrška, ne perfekcija“. Ona ih je rado podelila sa ostalima tokom otvaranja Centra za roditelje u vrtiću „Pionir“:

-Ono najvažnije što nas radionica uči jeste da savršenstvo u roditeljstvu ne postoji. Nijedan roditelj ne treba da se bavi time, već isključivo podrškom prema svom detetu i ljubavlju. Takođe, ono što je bitno jesu alati koje učimo kroz radionice kako se postaviti u određenim situacijama i kako na najbolji mogući način pristupiti svom detetu, tako da sutradan bude pre svega jedna srećna osoba, a zatim i sve ostalo što je bitno u životu –rekla je Dragoslava.

Iz Fondacije „Đoković“ istakli su da im je drago što je program u Jagodini naišao na pozitivnu reakciju roditelja.

-Naše je zadovoljstvo što smo danas ovde i što imamo priliku da se sa svim ovim divnim ljudima družimo i da zajedno otvorimo ovaj prostor za sve buduće generacije roditelja koje će ovde biti –rekao je Marko Kovačević, programski menadžer u Fondaciji „Đoković“.

Foto: TV Kopernikus

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović istakao je da će ovaj Centar, u kom će održavati radionice, pomoći roditeljima da se još bolje povežu sa svojom decom:

-Ovaj centar će sigurno učiniti da roditelje bolje obrazuje, da oni budu spremni da se sa više pažnje i ljubavi odnose prema svojoj deci, a naravno – ako to bude bilo s roditeljem onda će biti više pažnje i boljih rezultata u njihovom odrastanju. Lokalna samouprava se pridružila tome da pomogne u opremanju ovog prostora, ali isto tako čini veliki broj aktivnosti koje pomažu u borbi protiv bele kuge –rekao je Stevanović.

Sastavni deo događaja bio je nastup mališana, koji je izazvao aplauze prisutnih. Prema rečima predstavnika Fondacije, planirano je da do kraja ove i tokom sledeće godine bude otvoreno još devet centara za roditelje u našoj zemlji.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .