Naslovna // Društvo // Otvorena izložba Sanele Petković u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini

Otvorena izložba Sanele Petković u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini

 “Sanela je predsednica likovne sekcije i sve zadatke vrlo savesno izvršava” rekla je Jasmina Šumar, profesorka likovne kulture u ovoj obrazovnoj ustanovi

U svojoj kolekciji, Sanela ima više od 100 radova

Izložba likovnih radova Sanele Petković, učenice Elektrotehničko-građevinske škole “Nikola Tesla” u Jagodini otvorena je protekle srede u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ovo je treća ovogodišnja izložba radova učenika koju je ova škola organizovala.

Sanela, inače učenica trećeg razreda ove škole na smeru za elektrotehničara informacionih tehnologija, slikarstvom se bavi skoro pet godina, ali kako kaže, intenzivno od prve godine srednje škole. U svojoj kolekciji ima više od 100 radova, a najviše voli da slika portrete:

-Opčinjavaju me ljudi, muskulatura i lice. Volim da slikam i prirodu, ali portreti su mi na prvom mestu. Tehnologija je nešto što me je oduvek zanimalo, ali slikarstvo je nešto što me upotpunjuje i u čemu se pronalazim –rekla je Sanela.

Sanela Petković obožava da slika

Jasmina Šumar, profesorka likovne umetnosti u ovoj školi, istakla je da se ponosi ovako talentovanim učenicima:

-Iako smo Elektrotehničko-građevinska škola, možemo slobodno da kažemo da se bavimo umetnošću i da je mnogo volimo. Sanela je učenica informacionih tehnologija i niko ne očekuje da učenici sa tog smera pokazuju veliko interesovanje za slikanje. Moram da naglasim da je Sanela predsednica likovne sekcije i još od prvog dana kada je došla u ovu školu pokazala je interesovanje za umetnost. Onda sam je ja angažovala i mogu da kažem da veoma savesno izvršava sve zadatke koji su vezani za ovu sekciju –istakla je profesorka.

Sastavni deo izložbe bio je i muzički nastup Sanelinih drugara iz škole, a događaj je bio otvoren za sve posetioce.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .