Naslovna // Društvo // Podeljeni paketi penzionerima sa primanjima ispod 15.130 dinara

Podeljeni paketi penzionerima sa primanjima ispod 15.130 dinara

Vrednost podeljenih paketa iznosi 520 hiljada dinara i oni su obezbeđeni sredstvima iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Oni su uručeni licima čije su penzije niže od 15.130 dinara

Paketi sadrže i higijenske i prehrambene proizvode: Foto TV Kopernikus

Udruženje penzionera grada Jagodine uručilo je proteklog petka 340 prehrambenih i higijenskih paketa starijim licima čija je penzija niža od 15.130 dinara.

Oni su takođe uručeni i samohranim korisnicima ili onima u višečlanom domaćinstvu u kom je jedini izvor prihoda penzija koja ne prelazi pomenuti iznos. Pakete je finansirao Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a njihova vrednost iznosi 530 hiljada dinara:

-U saradnji sa Skupštinom grada Jagodine podelili smo pakete u martu mesecu ove godine. Onda smo podelili jednu količinu paketa sa Centrom za socijalni rad i sa Crvenim krstom uz pomoć naših sredstava. Ovo sada je dodatak. U ovoj godini smo podelili 440 paketa svim penzionerima koji su siromašni, koji nemaju velika primanja i koji žive sami. Glavni kriterijum je da primanje nije više od 15.130 dinara. Imamo odličnu saradnja sa filijalama PIO fonda kako u Jagodini, tako i u Ćupriji. Takođe, ističemo i odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom u Jagodini. Sve četiri organizacije vode dame, a sa damama je mnogo dobro raditi. Lepo se slažemo i pomažemo naše penzionere. Paketi su bogati i u ovom aktuelnom trenutku pomoći će penzionerima mnogo –rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine.

Predsednici Udruženja penzionera seoskih mesnih zajednica ističu značaj ove solidarne pomoći penzionerima:

-Mnogo znači za moje ljude. Ja gledam da to maksimalno raspodelim baš onima koji stvarno nemaju –rekao je Ljubiša Jovanović, predsednik Udruženja penzionera sela Lovci.

-Ima dosta ljudi koji nemaju nikakva primanja i onih koji imaju mala primanja. U našem Udruženju, imamo 37 penzionera –rekao je Slobodan Milić, predsednik Udruženja penzionera sela Kolare.

U Udruženju penzionera grada Jagodine naredne godine veruju da će biti u mogućnosti da realizuju daleko veći broj aktivnosti koje minulih meseci nisu zbog pandemijskih okolnosti.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .