Naslovna // Društvo // Pomoćnik ministra za obrazovanje dr Milan Pašić u Jagodini: Predstavljene ideje za podizanje kvaliteta nastave

Pomoćnik ministra za obrazovanje dr Milan Pašić u Jagodini: Predstavljene ideje za podizanje kvaliteta nastave

Sastanku sa direktorima škola u Pomoravlju prisustvovao i Života Starčević, načelnik Školske uprave Pomoravskog okruga

Dr Milan Pašić i Života Starčević: Foto TV Kopernikus

Dr Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gostovao je u sali Pomoravskog okruga danas u Jagodini.

Tokom sastanka, sa direktorima osnovnih škola sa teritorije Pomoravskog okruga razgovaralo se o kvalitetu nastave koja se sprovodi za vreme pandemije korona virusa, o tome kako ga podići na viši nivo, ali i o aktuelnostima u obrazovanju. Jagodina je samo jedna od 80 lokalnih samouprava u Srbiji gde se održavaju ovi sastanci.

-Ideja je bila da čujemo kako to izgleda na terenu. Želimo da, iz razgovora sa direktorima, čujemo sa kakvim se izazovima susreću u ovim izmenjenim okolnostima. Tu smo da vidimo i da ih upoznamo sa aktuelnostima i pravilnicima koji su doneti, kao i sa konkursima, a sve sa ciljem unapređivanja obrazovno-vaspitnog rada –rekao je Pašić.

Sastanku je prisustvovao i Života Starčević, načelnik Školske uprave Pomoravskog okruga. On je istakao da škole u Pomoravlju rade normalno, te i da je epidemiološka situacija u ovim obrazovnim ustanovama stabilna:

-Nacionalni tim koji prati situaciju u školama svakog petka donosi odluke. Osim prve nedelje u septembru, naše osnovne škole su kasnije sve vreme bile pod normalnim obrazovno-vaspitnim procesom. Škole, ne samo u Pomoravlju nego i u celoj Srbiji, nisu mesto transmisije virusa. To su neka druga mesta. Mislim da Vlada Republike Srbije i Krizni štab donose mere u skladu sa tim da se problemi rešavaju na mestima na kojima se virus prenosi –rekao je Starčević između ostalog.

Starčević je apelovao na sve prosvetne radnike, roditelje, ali i učenike starijih razreda da se vakcinišu, jer kako je rekao, to je jedini način da se zaustavi epidemija korona virusa.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .