Naslovna // Društvo // Prestižna nagrada “Jovan Čakić” jagodinske Gimnazije uručena Andriji Ćiriću

Prestižna nagrada “Jovan Čakić” jagodinske Gimnazije uručena Andriji Ćiriću

Bogdanu Mašojeviću, učeniku ove obrazovne ustanove, uručena je nagrada “Mirko Jovanović” kao najboljem matematičaru treće godine. Gimnazija ove godine ima 15 “vukovaca”, a nagrađeni su i učesnici reepubličkih takmičenja, kao i njihovi profesori

Foto: TV Kopernikus

Andrija Ćirić, učenik IT smera, ovogodišnji je đak generacije jagodinske Gimnazije “Svetozar Marković”, a ujedno i dobitnik prestižne nagrade “Jovan Čakić” koju ova srednjoškolska ustanova dodeljuje već 11 godina. Nagrada mu je uručena danas na svečanosti u holu Gimnazije.

-Zadovoljan sam ostvarenjima. Nagrada mi znači kao jedan podstrek za dalje vežbanje i učenje. Najveći motiv je bila radoznalost iz tih oblasti u kojima sam se takmičio. Trudio sam se da ostvarim što bolje rezultate u svim tim oblastima –rekao je Ćirić.

Iz porodice prerano preminulog Jovana Čakića ističu da je ogromno zadovoljstvo iz godine u godinu biti uz najbolje učenike jagodinske Gimnazije.

-Znači nam veoma mnogo, naročito mojim roditeljima koji su ustanovili nagradu u čast sećanja na njega. On je bio veliki poklonik obrazovanja i znanja. Bio je veoma radoznao, vredan i radan tako da ova nagrada ide uz nekog ko je najbolji đak ove generacije. Nagrada se sastoji od najsavremenijeg lap top računara, Jovanovog doktorata koji je pretočen u knjigu i najlepših želja od nas –rekla je Nataša Čakić Simić, Čakićeva sestra.

Tradicionalno je dodeljena i nagrada “Mirko Jovanović”, koja se uručuje najboljem matematičaru treće godine. To je ove godine Bogdan Mašojević.

-Niko od takmičara se takmiči zbog satisfakcije i nagrada, ali naravno da je lepo videti da neko o tome brine i vodi računa, tako da to veoma znači. Ljubav prema matematici kod mene je spontana. Naravno da tu ima dosta udela profesora, ali nijedan profesor ne može da natera učenika da voli neki predmet. Pored matematike, ja se takmičim iz srpskog jezika i drugih predmeta, tako da je to spoj mnogih predmeta, ne samo matematike –rekao je Mašojević.

Učenika generacije jagodinske Gimnazije, po prvi put ove godine, nagradio je i Centar za obrazovanje.

-Centar za obrazovanje je rešio da đacima generacije u Gimnaziji i u još dve škole dodeli nagradu od simboličnih 100 evra. Naime, ja sam bivši đak generacije u jagodinskoj Gimnaziji 2005. i bagrdanskoj školi 2001. godine. Imamo saradnju sa Srednjom poljoprivrednom školom u Rekovcu, gde takođe dodeljujemo nagradu đaku generacije. Nadam se da ćemo obuhvatiti sve srednje škole i nagraditi decu koja su se tokom svog školovanja trudila da ostave pečat i neki utisak u gradu i školi –rekla je Jelena Antić, rukovodilac Centra za obrazovanje u Jagodini.

Osim ovih priznanja, uručene su i ostale nagrade najboljim učenicima u ovoj školi.

-Ponosim se izuzetno ovom generacijom. To se vidi po osvojenim nagradama na okružnim, opštinskim i republičkim takmičenjima, ali i vannastavnim aktivnostima. Uspeli smo da prebrodimo jedan težak period i tek očekujemo od sledećih generacija još veći uspeh –rekao je Miroslav Veljković, direktor Gimnazije “Svetozar Marković” u Jagodini.

Treba pomenuti da je jagodinska Gimnazija ove godine iznedrila 15 dobitnika Vukove diplome, a nagrađeni su i učenici republičkih takmičenja, kao i njihovi profesori.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .