Naslovna // Društvo // Promocija zdravog načina života

Promocija zdravog načina života

 

Predsednik Saveza za rekreativni sport Srbije prof.dr Predrag Gavrilović je rekao da je Jagodina grad sporta i turizma i da zato ova manifestacija uvek ispuni očekivanja

U Jagodini je u subotu održana manifestacija ,,Dan pešačenja“, po treći put za redom, koja je okupila oko 500 učesnika iz cele Srbije.

Pešačilo se od Akva parka, gde su najpre lekarske ekipe proveravale zdravstveno stanje prijavljenih učesnika, preko parka Đurđevo brdo pa nazad do Akva parka. Pešačilo se u dužini pet do šest kilometara.

Manifestacija ima za cilj promociju zdravog načina života. Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije, svakom čoveku, bez obzira na godine i pol, nedeljno je potrebno 150 minuta umerene telesne aktivnosti, a najbolje je pešaćenje i plivanje.

Predsednik Saveza za rekreativni sport Srbije prof.dr Predrag Gavrilović je rekao da je Jagodina grad sporta i turizma i da zato ova manifestacija uvek ispuni očekivanja.

– Jagodina je uvek dobar domaćin. Pored redovnog učešća Jagodine na našim republičkim manifestacijama koje organuzujemo , ovde Jagodina pokazuje da je odličan domaćin ovakvih manifestacija. Pored dana pešačenja, ovde u Jagodini bile su i republičke seoske olimpijske igre. Jagodina je sportski grad i turistički centar u Srbiji– rekao je Gavrilović.

Jagodina podjednak značaj pridaje i profesionalnom i rekreativnom sportu, kaže direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.

-Jagodina je poznata gao grad sporta, turizma, kulture, jednom rečju Jagodinaje grad otvorenog srca. Svaka manifrstacija koju organizujemo okuplja veliki broj učesnika. Koliko čujem učesnici manifestacije Dan pešačenja su zadovoljni gostoprimstvom – rekao je Gligorijević.

Učesnici Olimpijskih igara u sportskom hodanju braća Predrag i Nenad Filipović bili su demonstratori šestominutnog pešačenje pre početka glavnog pešačenja.

–  Nadam se da će pešačenje biti još popularnije u Srbiji. Važno je da se ljudi rekreiraju, da budu aktivni i zdravi – rekao je Predrag Filipović.

Svi učesnici su dobili ,,pešačke pasoše“ koji su im poslužili za besplatan ulazak u Akva park, Muzej voštanih figura i Zoološki vrt.

Dan pešačenja održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Republičkog saveza za rekreativni sport.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .