Naslovna // Društvo // Radovi na izgradnji vrtića “Pivarac” u Jagodini u završnoj fazi

Radovi na izgradnji vrtića “Pivarac” u Jagodini u završnoj fazi

Vrtić će imati više od 1000 kvadrata i kapacitet za 120 mališana. Biće i prostorija za decu sa smetnjama u razvoju. Upis dece ove godine je od prvog aprila do prvog maja

Foto: TV Kopernikus

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića „Pivarac“ u Jagodini ušli su u završnu fazu. Novi objekat imaće nešto više od 1000 kvadrata i biće izgrađen po najvišim standardima, rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini:

-Radovi ni za vreme pandemije nisu prestajali. Objekat ima oko 1000 kvadrata, a kapacitet će biti za 120 mališana svih uzrasnih grupa. Planirali smo i da imamo i grupu dece sa smetnjama u razvoju, koja će imati svoje sobe, kao i senzornu sobu. To je posebna prostorija gde će ti mališani moći da dobiju dodatnu podršku u onom aspektu u kom im je ona potrebna. Mališani koji nisu korisnici vrtića, a kojima medicinski radnici posavetuju korišćenje senzorne sobe, moći će da dođu i da budu njeni korisnici. Predškolska ustanova „Pionir“ broji svake godine sve više mališana, a tako je i ove godine, uprkos pandemiji. Unapred smo razmišljali i sve planirali zajedno sa lokalnom samoupravom. Bez nje, ne bi postigli ništa. Mi smo jedini vrtić u Srbiji koji nema listu čekanja, gde roditelji mogu da upišu svoju decu kad god to požele. To je veoma značajno. Na taj način, roditeljima se pruža mogućnost da njihova deca budu korisnici vrtića, po ceni koja je najniža u Srbiji i koja se godinama unazad nije menjala. To je opet nešto što na budžet porodice ne utiče mnogo –rekla je Nikolić.

Upis dece ove godine u jagodinske vrtiće je od prvog aprila do prvog maja. Podsećanja radi, Predškolska ustanova „Pionir“ ima sedam objekata u svom sastavu, a ovaj će biti osmi u gradu. Pripremnih predškolskih grupa u selima ima 24, a takvih ima i u gradu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .