Naslovna // Društvo // Romi za sve narode

Romi za sve narode

Konferencija ”Romi za sve narode” u organizaciji RBU (Roma Bible Union) iz Mađarske, održana je u Hrvatskoj u Osjeku od 31. maja do 2. juna na Evanđeoskom Teološkom fakultetu. Konferencija, koja je okupila veliki broj muzičkih znalaca i virtuoza koji sviraju po više instrumenata, imala je za cilj da promoviše Evanđelje kroz poseban izraženi muzički oblik.

Učesnici su imali za zadatak da osmisle nove pesme na temu “Romska muzika u svetlu Hrišćanstva” koje će se pevati u svim Evanđeoskim hramovima širom starog kontinenta. Učesnici ove konferencije bili su Romi iz više gradova Srbije, Hrvatske i Mađarske. Pored muzičkih predavanja, radile su se i razne radionice o veri i Evanđelju. Do kraja koferencije, komponovano je ukupno 6. pesama.

Predstavnici jagodinske Evanđeoske crkve bili su pastor Miomir Kamberović i muzički saradnik Božidar Demić, koji su dali svoj doprinos u osmišljavanju novih kompozicija. O pozitivnim utiscima i primerima iz prakse, pastor Evanđeoske crkve iz Jagodine, gospodin Kamberović je rekao:
– Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na ovoj konferenciji. Imao sam prilike da se vidim sa nekim prijateljima, ali i da upoznam nove. Zajedno smo učestvovali u osmišljavanju novih hrišćanskih pesama i nadam se da će i naša crkva u Jagodini u budućnosti biti dobar domaćin ovako kreativnim konferencijama.

Učesnici su bili prezadovoljni kvalitetom predavanja, postignutim rezultatima i odlučeno je da se ova akcija ponovi i sledeće godine. Cilj Evanđeoske crkve iz Jagodine ja da ovakav oblik promocije Evanđenja i učenje o vere budu preslikani i u Srbiji.

M.K / A.N

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .