Naslovna // Društvo // “Sa prirodom na ti”: Prvaci učili i uživali u prirodi

“Sa prirodom na ti”: Prvaci učili i uživali u prirodi

„Ovo je podsticajno okruženje za učenje i celokupan razvoj dece. Oni su oduševljeni i nadam se da ćemo nastaviti sa ovom tradicijom“ rekla je učiteljica Vesna Milenković

Foto: TV Kopernikus

Na inicijativu Saveza učitelja Republike Srbije, a u organizaciji Osnovne škole „17. oktobar“, proteklog četvrtka, na nivou cele zemlje, održana je aktivnost pod nazivom „Sa prirodom na ti“.

Učenici prvog razreda ove obrazovne ustanove imali su prilike da provedu jedno edukativno popodne u obližnjem parku. Svakodnevne aktivnosti u školskoj učionici sada su imali prilike da sprovode u drugačijem ambijentu – na zadovoljstvo kako učitelja, tako i đaka.

-Priroda je podsticajno okruženje kako za učenje, tako i za celokupni razvoj dece, zato smo se moji đaci prvaci i ja odlučili da učestvujemo u akciji „S prirodom na ti“. Cilj akcije da đaci uče na svežem vazduhu i da se druže. Mi smo danas povezali azbuku, biljni i životinjski svet, fizičku aktivnost i njihovu kreativnost. Deca se zabavljaju i uče nešto novo. Ona su oduševljena. Mi već nedelju dana  dolazimo u park. Nadam se da ćemo da nastavimo sa ovom tradicijom –rekla je Vesna Milenković, učiteljica u OŠ „17. oktobar“ u Jagodini.

Na svežem vazduhu i u prijatnom okruženju, jagodinski prvaci dali su svoj maksimum u izvođenju postavljenih zadataka. Sudeći po njihovoj dobroj volji i lepom raspoloženju, učenje na otvorenom za njih je bilo i više nego lepo iskustvo, te se ova izvedena aktivnost i te kako može proglasiti uspešnom.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .