Naslovna // Društvo // Sara Lozo posetila osnovne škole u Jagodini: Emotivni susret đaka i zlatne odbojkašice

Sara Lozo posetila osnovne škole u Jagodini: Emotivni susret đaka i zlatne odbojkašice

Tom prilikom, ona se slikala sa njima i delila autograme, a iz njene matične škole “17. oktobar” istakli su da su veoma ponosni na njene uspehe

Foto: TV Kopernikus

Posle prijema u Skupštini grada Jagodine, mlada odbojkašica Sara Lozo iskoristila je priliku da proteklog četvrtka  poseti i osnovne škole na teritoriji grada Jagodine, između ostalih i školu „17. oktobar“, koju je i sama pohađala. Doček je bio i više nego emotivan, a Sara zbog toga nije krila svoje zadovoljstvo.

-Mnogo sam srećna i mnogo mi je drago što sam došla u svoju školu u kojoj sam bila osam razreda. Želela bih da se zahvali direktorki koja je mi je mnogo pomogla kada je meni bilo najteže i najbitnije. Presrećna sa što su svi ovi klinci došli da me podrže. Stvarno nisam očekivala ovo –rekla je odbojkašica.

Iz škole su istakli da su jako ponosni na uspeh koji je Sara postigla u sportu za koji je odmalena pokazivala afinitete, te i da im je drago što ih nije zaboravila.

-Mogu da kažem sve najbolje o njoj. Ona je pokazivala veliki talenat još u tim mlađim razredima i veliko interesovanje za sport, bila je puno posvećena odbojci. Očekivao sam da će postići veliki uspeh, možda ne ovoliki, ali mogu da kažem smo svi ponosni na nju i da nam je vrlo drago što je tu gde jeste –rekao je Miloš Jovanović, Sarin nastavnik fizičkog vaspitanja od petog do osmog razreda.

-Svi smo oduševljeni: deca, nastavnici i ja lično. Svi smo ponosni na nju. Dok sam pratila prvenstvo, gledala sam samo u nju –rekla je Biljana Milanović, direktorka Osnovne škole „17. oktobar“.

Učenici su bili oduševljeni zbog Sarinog dolaska. Sa velikim strpljenjem, svakom je na različite načine poklonila trenutak pažnje, bilo da se radilo o fotografiji, autogramu, zagrljaju ili osmehu., a u jednom trenutku je čak i zaigrala odbojku sa njima. 

Sara je obišla i još nekoliko osnovnih škola u Jagodini, gde su je takođe dočekali sa velikim ushićenjem. S obzirom na raspoloženje koje je vladalo prilikom njene posete, jedno je sigurno – ovaj dan ostaće u najlepšem sećanju: kako svim jagodinskim osnovcima, tako i našoj zlatnoj odbojkašici. 

Podsećanja radi, Lozo, koja je rodom iz Jagodine, bila je deo ženske odbojkaške reprezentacije Srbije koja je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Holandiji osvojila zlatnu medalju u finalu, ubedljivo pobedivši Brazil rezultatom 3:0.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .