Naslovna // Društvo // Selfi napravljen i u jagodinskoj biblioteci

Selfi napravljen i u jagodinskoj biblioteci

Obrađivane su različite teme na teorijski i praktičan način, a predavanje su držale bibliotekarke Milica Matijević i Elizabeta Georiev. Prisustvovali bibliotekari kako iz Jagodine, tako i iz drugih pomoravskih opština

Foto: TV Kopernikus

Stručni akreditovani seminar „Selfi iz biblioteke“ održan je danas u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini.

Ovaj seminar do sada je održan u nekoliko gradova Srbije, a prema rečima predavača Milice Matijević, cilj seminara je taj da danas, u eri digitalizacije, štampanu knjigu približe omladini na što više različitih načina:

-Naš zadatak jeste taj da put od knjige do čitaoca smanjimo što više. Sve moje kolege su heroji jer rade u veoma teškim uslovima, veliki su izazovi pred njima i velika je konkurencija najrazličitijih medija. Knjiga je jedan zapostavljeni medij i ono što želimo ovim seminarom da pokažemo je to kako upotrebiti te druge medije da posluže u promociji knjige i čitanja. Suština svega toga je da osnažimo kolege koje rade sa decom i mladima da se što više umreže, razmenjuju iskustva i nauče nešto novo, kao i to da pokušaju da zajedničkim snagama olakšaju sebi svakodnevni posao –rekla je Matijević, bibliotekar savetnik u Gradskoj biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu.

Pored Milice Matijević, predavanje je držala i njena koleginica Elizabeta Georgiev. Sastavni deo seminara, pored teorijskog dela, bile su i dve praktične radionice, a prisustvovali su bibliotekari kako iz Jagodine, tako i iz drugih pomoravskih gradova.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .