Naslovna // Društvo // Sikiju u čast: Prikupljene 133 jedinice krvi u Rakitovu

Sikiju u čast: Prikupljene 133 jedinice krvi u Rakitovu

Odazvali se članovi 19 srodnih udruženja iz različitih krajeva Srbije, među kojima su i ona iz Republike Srpske i Crne Gore. Krv prvi put dalo osmoro ljudi

Najboljim davaocima su dodeljena i priznanja

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u čast narodnog heroja Dragana Simijonovića Sikija, koji je dao život za otadžbinu u Republici Srpskoj, održana je proteklog petka u Domu kulture sela Rakitovo nadomak Jagodine.

Tokom akcije prikupljene su 133 jedinice krvi, a čak osmoro njih je prvi put dalo krv. Prisustvovali su članovi iz 19 srodnih udruženja iz cele naše zemlje, a bilo je i onih koji su došli čak iz Crne Gore i Republike Srpske. Dejan Jevremović, sekretar Udruženja „Dragan Simijonović Siki“ istakao je značaj dobrovoljnog davalaštva krvi:

-Volim da kažem: „Ne boli ništa, a život znači“. Ovakve akcije su od velikog značaja za one kojima je krv i te kako potrebna, zato molim sve ljude koji su zdravi i koji imaju od 18 do 65 godina da se odazovu ovakvim akcijama ko god da ih organizuje –rekao je Jevremović.

Tokom akcije, članovi nekoliko udruženja položili su vence na spomenik Draganu Simijonoviću Sikiju koji se nalazi ispred Doma kulture u ovom selu, a najistaknutijim članovima, davaocima i onima koji su pomogli u organizaciji, dodeljene su i nagrade.

Ovo je bila prva od tri ovogodišnje akcije ovog Udruženja. Sledeća će biti održana pred Vidovdan,  a treća povodom Dana oslobođenja grada od fašizma, sredinom oktobra.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .