Naslovna // Društvo // Sveti Sava obeležen i u jagodinskim srednjim školama

Sveti Sava obeležen i u jagodinskim srednjim školama

Ove godine, zbog pandemijske situacije nije bilo svečane akademije, ali je priređen prigodan program uz obavezno rezanje slavskog kolača i prisustvo ograničenog broja ljudi

Skromno, ali svečano

Praznik Svetog Save, 27. januar, obeležen je kao školska slava i u jagodinskim srednjim školama. Zbog pandemijske situacije, u većini obrazovnih ustanova, nije bilo tradicionalne svečane priredbe. Događaj je tako obeležen u prisustvu sveštenstva i ograničenog broja ljudi, ali uz obavezno rezanje slavskog kolača.

Tako je bilo i u Srednjoj medicinskoj školi „Milutin Milanković“ u Jagodini. U ovoj školi, svečanost je započeta svetosavskom himnom, nastavljena rezanjem slavskog kolača, a priređen je i prigodan program koji se sastojao od predavanja o Svetom Savi, filmu o izgradnji Hrama Svetog Save i izložbe o naučniku po kom ova škola nosi ime:

-Rasporedili smo aktivnosti tokom čitave nedelje. Učenici su radili filmove koji su dostupni svim našim učenicima preko Gugl učionice. Ono što je novo ove godine je to da smo napravili izložbu posvećenu Milutinu Milankoviću, velikanu srpske i svetske nauke. Nije slučajno što je baš na današnji dan izložba. Obojica su bili veliki zato što su bili vizionari i veoma hrabri na velikom putu. Ostavili su dubok trag u našoj istoriji i nauci, što je bogatstvo za ceo svet –rekla je direktorka Ljiljana Grozdanić.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .