Naslovna // Društvo // Trideset godina za ponos

Trideset godina za ponos

 

Povodom tri decenije postojanja i uspešnog rada, Elektrotehnička i građevinska škola ,,Nikola Tesla” iz Jagodine je brojnim aktivnostima od 27. marta do 1.aprila obeležila ovaj značajan jubilej. Najpre je u samoj školi održana projekcija filma, za koji je EGŠ ,,Nikola Tesla” dobila priznanje Tesline fondacije iz Amerike, zatim su gosti slavljenika bili učenici Osnovne škole ,,17.oktobar” iz Jagodine, a narednog dana je gost škole ,,Nikola Tesla” bio autor knjige o našem velikom naučniku ,,Genije koji je obasjao svet”.

Kruna i završnica obeležavanja ovog značajnog jubileja Elektrotehničke i građevinske škole ,,Nikola Tesla” iz Jagodine bila je Svečana akademija koja je 1.aprila održana u sali Kulturnog centra ,,Svetozar Marković”. Akademiji su prisustvovali nekadašnji i sadašnji prosvetni radnici, bivši i sadašnji učenici, kao i brojni gosti, koji su uveličali tri decenije postojanja i uspešnog rada ove škole.
-Jubilej nije veliki, ali je značajan i mi se ponosimo ostvarenjima. Iza nas stoje i za nas govore rezultati naših učenika pre svega. Trideset godina je veliki vremenski period, ali kao što je nekad neko rekao, sva velika putovanja kreću prvim koracima, tako da se i mi nadamo da je ovo samo početak duge i uspešne tradicije, kao i da će naredne generacije i budući naraštaji samo nastaviti dalje. Zahvaljujem se svim našim gostima, a naročito predstavnicima škole iz Maribora, sa kojom smo se prošle godine pobratimili, što su sa nama i što su uveličali ovaj za nas, značajan jubilej”, rekao je Žarko Tasić, direktor Elektrotehničke i građevinske škole ,,Nikola Tesla”.


Svečana akademija u Kulturnom centru ,,Svetozar Marković” počela je prikazivanjem filma o školi ,,Nikola Tesla” od osnivanja do danas, zatim je održan prigodan program, uručene zahvalnice i priznanja, a na kraju je u foajeu otvorena izložba učeničkih radova koja je izazvala veliko interesovanje svih prisutnih.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .