Naslovna // Društvo // “U čast učitelju”: Održana Priredba osnovaca škole “17. oktobar” u Jagodini

“U čast učitelju”: Održana Priredba osnovaca škole “17. oktobar” u Jagodini

Oko 40 učenika od prvog do šestog razreda recitovali su, izvodili skečeve i plesne tačke, a njihovi nastupi izazvali su burne aplauze mnogobrojne publike

Foto: TV Kopernikus

Priredba učenika Osnovne škole „17. oktobar“ pod nazivom „Učitelju u čast“ održana je proteklog četvrtka u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Učestvovalo je oko 40 učenika od prvog do šestog razreda. Oni su kroz recitovanje stihova i čitanje tekstova koje su sami napisali, ali i kroz izvođenje prigodnih skečeva i plesnih tačaka, na kreativan i zanimljiv način pokazali koliko vole i poštuju svoje učitelje, ali i to koliko im oni znače toko školovanja. Idejni tvorac priredbe je Učenički parlament ove osnovne škole.

-Osnova obrazovanja je uvek u učitelju. Učitelj je taj koji postavi temelj, a temelj je najvažniji za obrazovanje. Na ovaj način, hteli smo da odamo počast učitelju kao glavnom utemeljivaču obrazovanja. On postavlja temelj ne samo u obrazovanju, nego i u vaspitanju i socijalizaciji. On prenosi svoju ličnost na to dete, a posle se u predmetnoj nastavi dete dalje razvija po svojim afinitetima. Odziv dece je zadovoljavajuć, a program je šaren i raznovrstan –rekla je Biljana Milanović, direktorka Osnovne škole „17. oktobar“ u Jagodini.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini već 29 godina školuje mlade ljude za rad sa decom u školama, vrtićima i domovima učenika. Iz ove visokoškolske obrazovne ustanove istakli su da im je jako drago što njihovi studenti imaju priliku da vide kako izgleda proizvod dečje mašte i učiteljske posvećenosti.

-Mi naše učitelje učimo da razvijaju svoju kreativnost i kreativnost kod dece. Ove manifestacije su vrlo značajne da oni vide kako deca predstavljaju te radove koju do sada radili. Oni su i vaspitači i učitelji. Oni vaspitavaju decu da postanu dobri ljudi, da budu korisni ovom društvu i sami sebi. Bitna je uloga učitelja i treba potencirati koliko su oni važni za celo društvo i razvoj dece uopšte –rekla je Olivera Cekić Jovanović, prodekan za nauku na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Nastupi učenika izazvali su burne aplauze prisutnih, a iz Osnovne škole „17. oktobar“ i Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini istakli su da se nadaju da će dobru saradnju koju imaju, na različite načine, nastaviti i u budućnosti.

D.M.


tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .