Naslovna // Društvo // Učenici jagodinske gimnazije i ETŠ “Slavka Đurđević” proslavili maturske večeri

Učenici jagodinske gimnazije i ETŠ “Slavka Đurđević” proslavili maturske večeri

Ove godine, iz Gimnazije “Svetozar Marković” izašla su 162 učenika, dok su zaposleni u ETŠ “Slavka Đurđević” u nove životne pobede ispratili 170 svršenih srednjoškolaca

Foto: ZOOM studio Jagodina

Proslava maturske večeri najlepši je trenutak u životu svakog svršenog đaka. Nema sumnje da je ovo nepisano pravilo važilo i za 162 učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini, koji su sa osmesima na licima, u odličnom raspoloženju i elegantni kao nikada do sada, završetak školovanja obeležili pretprošlog petka.

Gimnazija „Svetozar Marković“ u nove životne pobede ispratila je mlade ljude rođene 2004. godine. Direktor Miroslav Veljković istakao je da je zadovoljan ovogodišnjom generacijom učenika.

-Ovo je specijalna generacija jer je prošla sve i svašta od korone, preko onlajn, pa sve do normalne nastave. Verovatno su mnogo brže sazreli nego njihovi prethodnici, što je verovatno dobro za njih s obzirom na to šta im predstoji kroz život. Poruka za njih bi bila da se vode nekim moralnim principima, da upišu ono što vole, kao i da rade ono što vole –rekao je Veljković.

Učenici ETŠ “Slavka Đurđević”: Foto – TV Kopernikus

Slična atmosfera vladala je i među maturantima sedam odeljenja Ekonomsko-trgovinske škole “Slavka Đurđević” u Jagodini. Oni su se takođe, sa osmesima na licima, okupili ispred škole, gde sum vidno ubuđeni zbog zajedničke proslave, razmenjivali drugarske osmehe, zagrljaje i poljupce.

-Ovo je posebna generacija po mnogo čemu. Posebna je zato što je, nažalost, upisana kada je krenula korona. Prilagođavana je onlajn nastavi, “gugl” učionicama, “vajber” grupama, ali to je generacija koju sam ja učila i od koje sam mnogo naučila. Srećna sam što sam bila deo njihovog života i oni mog. Srećna sam što sam ih učila, što sam ih usmeravala na pravi put, što sam ih učila pravim vrednostima, što sam bila njihov vetar u leđa kada su zastali i što sam se radovala njihovoj sreći. Ovo matursko veče je kruna i uživam u ovoj lepoti i u ovoj sreći –rekla je Zorica Milojević, profesorka ekonomske grupe predmeta u ETŠ “Slavka Đurđević” u Jagodini.

Posle okupljanja, usledio je svečani defile učenika i profesora. Od škole, pa sve do svečane sale, pratili su ih burni aplauzi i blicevi kamera mobilnih telefona. Usledio je ulazak u salu gde je počela proslava, a već od oktobra, za mnoge od njih počinje nova faza života. Mnogi će nadograđivati stečeno znanje na nekom fakultetu, neki će se zaposliti, a priliku da se ponovo sastanu i evociraju uspomene iz školske klupe imaće po tradiciji za pet godina, na novoj zajedničkoj proslavi.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .