Naslovna // Društvo // Učenici organizovali prodaju i razmenu polovnih udžbenika u Jagodini

Učenici organizovali prodaju i razmenu polovnih udžbenika u Jagodini

„Stare knjige nisu bauk, nego oličenje skromnosti“ rekla je između ostalog Rada Petrović Šumar, psiholog ove obrazovne ustanove

Foto: TV Kopernikus

Učenici sedmog razreda Osnovne škole „17. oktobar“ u Jagodini prodavali su i razmenjivali polovne udžbenike prošlog utorka u dvorištu ove obrazovne ustanove.

Svake godine među roditeljima vodi se polemika oko cene novih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola. Upravo to je bio jedan od povoda za realizovanje ove akcije, a sa ciljem da se uštedi kućni budžet. Školski psiholog Rada Petrović Šumar istakla je da se radi o odličnoj ideji i pohvalila je sve one koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji ove akcije:

-Smatramo da su to važne stvari i da deca treba da nauče da dele, da razmenjuju i da polovne knjige nisu bauk, nego su oličenje skromnosti. Na kraju krajeva, to je i nešto jako interesantno. Tako možemo da vidimo šta je na tim marginama i kako je neko pre nas učio –rekla je Šumar.

Akcija je izazvala veliko interesovanje roditelja, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj prerasti u njihovu tradiciju.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .