Naslovna // Društvo // Upoznaj bolje sebe i druge!

Upoznaj bolje sebe i druge!

U „Alternativnom kulturnom centru“ u Jagodini organizovana edukativna radionica. Prisutnima se govorilo o unapređenju ličnog statusa i poboljšanju komunikacije sa drugima

Radionica je zainteresovala omladinu

Omladinska organizacija „Alternativni kulturni centar“ iz Jagodine nastavlja sa nizom aktivnosti za mlade, a poslednja u nizu je edukativno-psihološka radionica „Upoznaj sebe“, koja je održana proteklog četvrtka u Jagodini.
Tokom radionice, predavač Stevan Simonović, govorio je prisutnima o načinu na koji mogu unaprediti svoju ličnost, ali i komunikaciju sa drugim ljudima, uz pomoć različitih modaliteta. Jedan od njih koji je bio predstavljen te večeri je transakciona analiza:
„Кao i svi drugi modaliteti, transakciona analiza polazi od dijagnostike. Кasnije se trudi da razvije što više mogućnosti koje čovek može da upotrebi i da izabere u svojoj težnji da poboljša sebe, svoj status, kao i svoju funkciju i položaj u društvu i okolini. Ovaj model nudi i načine na koje se može to uraditi“ rekao je Simonović.
„Alternativni kulturni centar“ planira da u nastupajućem periodu održi radionica ovakvog tipa, u zavisnosti od zainteresovanosti polaznika, a trenutno su fokusirani na polje komunikologije.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .