Naslovna // Društvo // Uspeh jagodinskih gimnazijalaca na takmičenju u Nišu

Uspeh jagodinskih gimnazijalaca na takmičenju u Nišu

Drugo mesto na elektronsko-interaktivnom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti u Nišu pripalo ekipi iz Trstenika, dok su trećeplasirani maturanti iz Niša. „Ovo je bilo novo i lepo iskustvo za sve nas“ rekao je Milan Milosavljević, jedan od učenika i takmičara

Veliki uspeh: jagodinski gimnazijalci na takmičenju u Nišu

Na elektronskom interaktivnom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, održanom u Nišu krajem prošle godine, maturanti jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“ osvojili su prvo mesto.

Pored tima iz Jagodine, učestvovalo je 20 ekipa iz različitih krajeva Srbije:  Leskovca, Babušnice, Vlasotinca, Niša, Kruševca, Trstenika, Kuršumlije i Blaca. Jagodinsku ekipu, koja je nosila naziv „Hajduci“, predvodila je profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Stanković, a u njoj su bili učenici četvrtog razreda: Zorana Mihajlović, Jelisaveta Milosavljević, Milan Milosavljević i Aleksa Nikolić iz odeljenja matematičkog smera, 4/5. Njihovi utisci su odlični:

-Za osvojeno prvo mesto, nismo dobili neke nama lično značajne nagrade. To ide u prilog tome da kažemo da smo se u Nišu veoma dobro zabavljali. Išli smo da testiramo svoje znanje iz srpskog jezika, domaće i svetske književnosti, ali i da bi stekli jedno novo i lepo iskustvo –rekao je učenik Milan Milosavljević.

Drugo mesto na takmičenju u Nišu pripalo je ekipi Gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Trstenika, dok je treće mesto osvojila Medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“ iz Niša.

Da su ovi jagodinski gimnazijalci dobri u svim sferama srpskog jezika i književnosti, pokazali su i na nedavno održanom literarnom takmičenju „Jara Labud“ u Jagodini, gde su učenici četvrtog razreda Anđela Maksimović, Veljko Milanović i Aleksa Nikolić osvojili prvo, drugo i treće mesto. To je bio i povod da nedavno u svojoj školi organizuju književno poetsko veče pod nazivom „Naučite pjesan – to je izbavljenje“:

-U trajanju jednog školskog časa, mi smo želeli da pružimo našoj publici užitak na kulturni način i da podignemo svest o značaju umetnosti i kulture koliko god je moguće –rekla je Anđela Maksimović, prvoplasirana na literarnom takmičenju „Jara Labud“.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .