Naslovna // Društvo // Uspešna novogodišnja akcija OŠ “Rada Miljković” u Jagodini

Uspešna novogodišnja akcija OŠ “Rada Miljković” u Jagodini

Učenici i zaposleni u školi pravili su medenjake, čestitke i ukrase koje su posle prodavali, a uz dobrovoljnu donaciju kupaca, prikupljen je novac za kupovinu novogodišnjih paketića za učenike iz porodica slabijeg materijalnog statusa

Foto: OŠ “Rada Miljković”

Osnovna škola „Rada Miljković“ u Jagodini uspešno je realizovala protekle sedmice svoju tradicionalnu novogodišnju akciju.

Naime, učenici nižih razreda ove škole, zajedno sa učiteljicama, timom za preduzetništvo i školskim „e-twinning“ timom, izrađivala je novogodišnje čestitke, ukrase i medenjake, a uz kupovinu i dobrovoljne donacije kupaca, sakupljeno je dovoljno novca za kupovinu novogodišnjih paketića koji su uručeni učenicima čije su porodice korisnici socijalne pomoći i slabijeg materijalnog statusa. Sanja Pribaković, direktorka Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini, izrazila je zadovoljstvo zbog uspeha i ove novogodišnje akcije:

-Ovo je zaista velika radost. Nastavljamo tradiciju od prošle godine, u malo drugačijim uslovima. Cilj nam je bio da obradujemo decu naše škole, odnosno onu kojima je pomoć stvarno potrebna. Prikupili smo 28 paketića uporedo sa školskim priborom koji je škola takođe finansirala. Imali smo i pomoć Studentskog parlamenta Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Mi smo takođe njima pomagali u prikupljanju slatkiša za paketiće namenjene deci i omladini dnevnog boravka “Sveti Trifun” u Jagodini. Pomoć je pružila i porodica naše Valerije Živković. Članovi njene porodice su takođe učestovavali u kupovini paketića. Obradovali smo i učenike u objektima na Strelištu i u područnim odeljenjima u selima Voljavče i Bukovče. Takođe smo uručili i paketiće učenicima produženog boravka naše škole, kao poklon iznenađenja –istakla je Pribaković.

Podela novogodišnjih paketića organizovana je uz poštovanje svih bezbednosnih mera u borbi protiv korona virusa. Kao takva, protekla je u odličnom raspoloženju učenika kojima su paketići uručeni, uz nezaobilazno fotografisanje sa Deda Mrazom.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .