Naslovna // Društvo // Vidovdan će biti slava Udruženja penzionera grada Jagodine

Vidovdan će biti slava Udruženja penzionera grada Jagodine

Tako je jednoglasno odlučeno na sednici kojoj je prisustvovalo 90 članova: kako iz grada, tako i iz okolnih sela. „Privilegija je biti penzioner u Jagodini“ rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja

Foto: TV Kopernikus

Vidovdan će biti slava Udruženja penzionera grada Jagodine. Tako je odlučeno na sednici Skupštine ove organizacije koja je održana danas na otvorenom, u ambijentu turističkog kompleksa „Kočin hrast“ u Kočinom selu kod Jagodine.

Zasedanju je prisustvovalo više od 90 članova: kako iz grada, tako i iz okolnih sela. Predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine Časlav Đorđević istakao je da mu je drago što su se penzioneri napokon okupili u većem broju, posle duže pauze izazvane pandemijom korona virusa:

-Milo nam je zbog toga, zato što nije daleko od grada i penzioneri neće mnogo da se zamore. Mi smo želeli da dođemo ovde jer Jagodina je turistički centar. Mi smo ovde u poslednjih 20 dana imali posetu penzionera iz Sokobanje i Surčina, a imamo još dosta prijavljenih ljudi koji žele da dođu –rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da u izvođenju svojih aktivnosti imaju veliku podršku Skupštine grada Jagodine, ali i drugih institucija:

-Imamo izuzetno dobru saradnju sa Skupštinom grada Jagodine. Takođe, sarađujemo i sa Centrom za socijalni rad gde naši socijalno-ugroženi penzioneri primaju novac za lekove i svoju pomoć. U saradnji sa Crvenim krstom i Skupštinom grada delimo pakete nemoćnima. Tu su za nas što se tiče i lepih stvari. Uvek smo u delegaciji gde god treba da se putuje. Nedavno smo bili na otvaranju kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji zajedno sa lekarima iz cele naše zemlje. Nismo zapostavljeni i velika je udobnost biti penzioner u gradu Jagodini –istakao je Đorđević.

Iz Udruženja penzionera grada Jagodine istakli su da će i u narednom periodu sprovoditi svoje aktivnosti, a sve u cilju boljeg života pripadnika najstarije populacije.

D.M.
 

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .