Naslovna // Društvo // Voz “Romantika” ponovo u Jagodini

Voz “Romantika” ponovo u Jagodini

Više od 200 putnika imalo je besplatan prevoz do turističkog kompleksa „Đurđevo brdo“, a tog dana mogli su da ostvare popuste za sve turističke atrakcije ovog grada

Muzejsko-turistički voz „Romantika“ doputovao je sa beogradske stanice „Topčider“ u subotu 3. avgusta u Jagodinu. Tom prilikom, više od 200 turista došlo je u pomoravsku prestonicu, a sve sa ciljem obilaska turističkih atrakcija ovog grada.

Turisti vidno uzbuđeni zbog dolaska u Jagodinu

Voz „Romantika“ ustanovljen je 1996. godine, a putnici su imali prilike da uživaju u jedinstvenim vagonima čiji ambijent odiše duhom tridesetih godina prošlog veka. Odmah po silasku putnika iz vagona, prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravila zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović, koja je tom prilikom izjavila:

-Danas ćete biti u prilici da vidite naš turistički kompleks. U okviru njega je Akva park koji je u ono vreme kada je sagrađen bio prvi i jedini Akva park. Bićete u prilici da vidite jedini Muzej voštanih figura na Balkanu i jedini veštački vodopad koji se nalazi u centru izletišta „Potok“. Takođe, videćete i zoološki vrt koji, istini za volju, nije tako veliki kao onaj u Beogradu, ali mi se ponosimo njime. To je takođe jedini zoološki vrt južno od Beograda. U izletištu „Potok“ je i velika letnja scena kojom se takođe ponosimo. Tamo se vikendom tokom letnje sezone smenjuju različiti kulturni sadržaji. Građani Jagodine, ali i oni van nje, u prilici su da besplatno uživaju u zabavi koja je za svačiji ukus. Nadam se da ćete iz Jagodine otići zadovoljni, da ćete lepu sliku poneti sa sobom i da ćete ovaj grad kao destinaciju preporučiti i vašim prijateljima i komšijama. Sigurna sam da ćete poželeti opet da dođete ovde –rekla je Vukašinović na kraju svog obraćanja.

Putnici su bili vidno raspoloženi i uzbuđeni zbog dolaska u Jagodinu, a odmah sa železničke stanice ušli su u gradski prevoz koji ih je besplatno odvezao do turističkog kompleksa gde se nalaze Akva park, izletište „Potok“, Zoološki vrt i Muzej voštanih figura, a koje će moći da posete po sniženim cenama od uobičajenih.

Voz „Romantika“ će svake prve subote u mesecu dolaziti u Jagodinu. Cena karte za odrasle je od 536 do 644 dinara, u zavisnosti od razreda voza. Za decu od 6 do 14 godina i penzionere cena je 386 dinara, dok je za decu do 6 godina prevoz besplatan. Već ove subote, oko 11 časova, očekuje se dolazak „Akva voza“, takođe sa stanice u Beogradu.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .