Naslovna // Društvo // Zabavan raspust za najmlađe

Zabavan raspust za najmlađe

 

Počela letnja kreativna radionica jagodinske biblioteke „Radislav Nikčević“. Raznim kreativnim, ali edukativnim aktivnostima, biblioteka iz Jagodine pomaže mališanima da upotpune svoje vreme tokom školskog raspusta

Jagodinska biblioteka “Radislav Nikčević“ tradicionalno godinama unazad organizuje kreativne radionice za najmlađe stanovnike ovog grada. Na aktivnostima ovakvog tipa, mališani rade brojne interesantne stvari, kojima upotpunjuju svoje slobodno vreme tokom raspusta. Pre nekoliko dana, zvanično je počela letnja kreativna radionica, za koju se prijavio i veliki broj dece, na opšte oduševljenje zaposlenih u Biblioteci.
Ciklus kreativnih radionica je uobičajena praksa svakog leta. Organizujemo je ovde u biblioteci i deca su vrlo zainteresovana za ovaj vid aktivnosti. Na taj način se popunjava njihovo vreme tokom raspusta. Primetili smo da oni ovo rade iz ljubavi, isto kao i mi. Ovde rade raznorazne aktivnosti i uvek je to nešto iz domena likovne i primenjene umetnosti: crtaju, seckaju, režu, lepe… Prezadovoljni smo njihovim odzivom i često ne znamo gde da ih smestimo, ali važno je da su oni srećni i zadovoljni i da mi ovde uživamo zajedno sa njima. Reakcije roditelja su pozitivne i oni već od prvog dana raspusta zovu i raspituju se za radionice –rekla je Jasna Milošević, bibliotekar.


Radionice se organizuju tokom zimskih i letnjih raspusta. Ovogodišnja letnja radionica trajaće do 10. avgusta, a mališani će svakog utorka, srede i četvrtka u prostorijama jagodinske biblioteke imati priliku da pokažu svoju kreativnost na delu.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .