Naslovna // Društvo // Zadružni savez Šumadije i Pomoravlja na Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu

Zadružni savez Šumadije i Pomoravlja na Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu

Ovaj savez učestvovao je zajedno sa “Mladim poljoprivrednicima Srbije”, Srednjom poljoprivredno-veterinarskom školom iz Rekovca i predstavnicima Savetodavnih i stručnih poljoprivrednih službi iz Kragujevca i Jagodine

Jasmina Banković, Željko Radošević i Aleksa Cvetanović tokom Sajma

Šumadijski sajam poljoprivrede, 18. po redu, održan je od 8. do 11. septembra u Kragujevcu.

Tokom četiri dana trajanja ove manifestacije predstavilo se više institucija, poljoprivrednih proizvođača i pojedinaca zainteresovanih za poljoprivredu i selo. Jedna od njih je i Zadružni savez Šumadije i Pomoravlja, sa sedištem u Jagodini. Ova institucija predstavila zajedno sa Udruženjem “Mladi poljoprivrednici Srbije”, Srednjom poljoprivredno-veterinarskom školom iz Rekovca i predstavnicima Savetodavnih i stručnih poljoprivrednih službi iz Kragujevca i Jagodine.

Na njihovom štandu bio je izložen veliki broj poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i hrane koju proizvode zadrugari, članovi ovog Saveza, kao i učenici koji su članovi učeničke zadruge formirane u okviru Srednje poljoprivredno veterinarske škole iz Rekovca. Domaćini na štandu bili su Ljubiša Stevanović, predsednik Zadružnog saveza Šumadije i Pomoravlja i direktor Srednje poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu sa svojim profesorima i učenicima, kao i Jasmina Banković, tehnički sekretar Zadružnog saveza Šumadije i Pomoravlja sa mladim zadrugarima.

Štand je posetio veliki broj ljudi, koji su tom prilikom probali izložene proizvode, razgovarali sa domaćinima i gostima, a to je bila prilika i da sa sobom ponesu informativni materijal koji je bio izložen na štandu.

Foto: Zadružni savez Šumadije i Pomoravlja

Gosti na štandu su bili i članovi Odbora za selo SANU i Nacionalnog tima za preporod sela Srbije prof. dr Milovan Mitrović, prof. dr Zorica Vasiljević. prof. dr Jonel Subić, kao i Vera Batina, sekretar Odbora za selo SANU. Štand je posetio i Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Iz Zadružnog saveza Šumadije i Pomoravlja zahvaljuju se na finansijskoj podršci koju im je pružila lokalna samouprava grada Jagodine. Treba istaći i da je Zadružni Savez Šumadije i Pomoravlja postoji 67 godina. Do sada je formirao 61 zadrugu, a još dve su u završnoj fazi.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .