Naslovna // Društvo // Zajedničkim snagama za bezbedno leto građana

Zajedničkim snagama za bezbedno leto građana

Tokom akcije u Akva parku, pripadnici Policijske uprave, plesni klub “La Luna” i volonteri Crvenog krsta sa posetiocima su razgovarali i delili su im flajere sa informacijama o zaštiti lične imovine i o trgovini ljudima, koja je sve zastupljenija

Još jedna uspešna akcija: Volonteri Crvenog krsta i pripadnici Policije u Akva parku

Akcija Policijske uprave u Jagodini pod nazivom „Bezbedno i sigurno leto“ sprovedena je proteklog ponedeljka, 12. avgusta, u jagodinskom Akva parku. Projekat se sproveo u saradnji sa jagodinskim Crvenim krstom i plesnim klubom „La Luna“.

Cilj ovog projekta, koji jagodinska Policijska uprava sprovodi sa svojim partnerima jeste skretanje pažnje sugrađanima na mere koje se tiču zaštite ličnih stvari, ali i na problem trgovine ljudima:

-Da bi postigli navedeni cilj, osim pojačane pozorničke i patrolne delatnosti, razgovaramo sa našim sugrađanima i deleći flajere ukazujemo im na mere koje treba da preduzmu da bi zaštitili svoje stvari i imovinu. Posetioci turističkog kompleksa danas imaju priliku da sa polaznicima plesnog kluba „La Luna“ obeleže Međunarodni dan mladih. Želeo bih da napomenem još i da policijski službenici u Jagodini preduzimaju druge mere i radnje kako bi svi ljudi bili sigurniji u gradu –rekao je Dejan Jovanović, oficir Odeljenja Policijske uprave u Jagodini.

Jedan od partnera Policijske uprave u Jagodini, u realizaciji pomenutog projekta je i gradska organizacija Crvenog krsta. Na Međunarodni dan mladih, na simboličan način, posetiocima je ukazana pažnja na problem trgovine ljudima:

-Vrlo je značajan podatak da se veliki broj mladih putem raznih reklama i poruka putem društvenih mreža i drugih medija odaziva na neke oglase sa ciljem postizanja nekog uspeha ili brze zarade. Tada mogu da postanu žrtve trgovine ljudima i da se to završi tragično. Svedoci smo i toga da se u medijima sve češće pojavljuju priče da su mladi vrbovani od starijih, a naša ciljna grupa su upravo mladi ljudi: od predškolaca do onih koji kreću na fakutet. To je česta pojava u našem društvu, ne samo u Srbiji, već i u celom svetu –rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

Sastavni deo akcije bila je i zanimljivost koju su sproveli volonteri. Naime, oni su jedni drugima šminkom pravili povrede po licu i telu, kako bi posetiocima što verodostojnije prikazali kako može da izgleda žrtva nasilja, a potom su tako našminkani deli flajere sa upozorenjima posetiocima u Akva parku.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .