Naslovna // Društvo // Završena 15. Tortijada: Najlepše torte iz Jagodine i Nove Varoši

Završena 15. Tortijada: Najlepše torte iz Jagodine i Nove Varoši

U kategoriji dečijih torti, prvo mesto pripalo je Tanji Matović iz Nove Varoši, dok se  na šampionskoj poziciji u kategoriji svečanih torti našla Dijana Mihajlović iz Jagodine

Najlepša dečija torta (levo) i najlepša svečana torta (desno): Foto Slatki osmeh

Na 15. po redu „Tortijadi“ Udruženja „Slatki osmeh“ iz Jagodine, koja je ove godine zbog epidemijske situacije održana virtuelnim putem, prvo mesto u kategoriji dečiji torti pripalo je Tanji Matović iz Nove Varoši. Kada su svečane torte u pitanju, prvo mesto pripalo je Dijani Mihajlović iz Jagodine.

U kategoriji dečijih torti, na drugom mestu se našla Jelena Ilić iz Niša, dok je treće mesto pripalo Jeleni Dobrosavljević, takođe iz Niša. Kada su svečane torte u pitanju, na drugom mestu našla se torta Biljane Milošević iz Jagodine, dok je treće mesto osvojila Slađana Petrović iz Bora. Takmičilo se ukupno 128 torti učesnika iz različitih krajeva Srbije.

Takmičari su fotografije svojih torti slali od 15. do 24. decembra, a za najlepšu tortu glasalo se 25. decembra. Oni koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto, nagrađeni su peharima.

Udruženje „Slatki osmeh“ iz Jagodine postoji od 2007. godine i trenutno ima oko 20 članova.

ZLATNA MEDALJA ZA „SLATKI OSMEH“ U NIŠU

Foto: Slatki osmeh

Na 14. takmičenju u spremanju torti i kolača koje je održano 26. decembra u Nišu, Udruženje „Slatki osmeh“ osvojilo je zlatnu medalju. Torte koje su predstavile članice ovog udruženja iz Jagodine su prodate, a sav novac doniran je za lečenje dece obolele od raka. Takmičenje je organizovalo Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša. Članice Udruženja su nedavno napravile i 150 medenjaka koji su se prodavali na humanitarnom bazaru koji je bio održan u vrtiću „Leptirić“ za obolelog dečaka Vukana. Vrtiću „Bambi“ poslale su 50 medenjaka od čije prodaje je takođe novac otišao za lečenje obolele dece, a 30. decembra ove poslastice odneće i Udruženju mentalno nedovoljno razvijenih osoba u Jagodini i deci sa cerebralnom paralizom u naselju Strelište.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .