Naslovna // Društvo // Završeno 14. takmičenje u klizanju u Jagodini

Završeno 14. takmičenje u klizanju u Jagodini

Dodeljene su nagrade u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Organizatori su i ove godine bili jagodinski Sportski savez i Skupština grada Jagodine, koja je i obezbedila novčana priznanja. Učesnici i njihovi profesori zadovoljni organizacijom takmičenja

Foto: TV Kopernikus

Takmičenje u klizanju, 14. po redu, održano je proteklog utorka i srede na Gradskom klizalištu u centru Jagodine.

Učestvovali su učenici pet gradskih i tri seoske osnovne škole, ali i učenici tri jagodinske srednje škole i studenti Fakulteta pedagoških nauka. Prva mesta u kategoriji dečaka i devojčica prvog i drugog razreda osvojili su Vukašin Blagojević iz Osnovne škole “17. oktobar” i Nađa Đurić iz Osnovne škole “Rada Miljković”. U kategoriji učenika trećeg  i četvrtog razreda, prva mesta pripala su Darku Milutinoviću iz škole “Rada Miljković” i Martini Milosavljević iz Osnovne škole “Radislav Nikčević” u Majuru. Kada su u pitanju učenici petog i šestog razreda, na prvim pozicijama završili su učenici Osnovne škole “Boško Đuričić: Lav Kocić Emilija Zlatković. U kategoriji učenika sedmog i osmog razreda, prva mesta osvojili su đaci Osnovne škole “17. oktobar”: Luka Marković i Elena Milosavljević.

Foto: TV Kopernikus

Kada su srednjoškolci u pitanju, u kategoriji muških i ženskih takmičara, osvojili su učenici Elektrotehničko građevinske škole “Nikola Tesla”: Pavle Đorđević i Tamara Marković. Učestvovali su i studenti Fakulteta pedagoških nauka, a najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Jovan Grgulić i Teodora Prskalo.

Kada je u pitanju ekipno takmičenje koje je održano drugog dana, u kategoriji osnovnih škola, prvo mesto osvojila je škola “17. oktobar”. Vicešampionska pozicija pripala je školi “Boško Đuričić”, a treće mesto školi “Rada Miljković”. Kada su srednje škole u pitanju, na prvom mestu našla se Elektrotehničko građevinska škola “Nikola Tesla”. Drugo mesto pripalo je Gimnaziji “Svetozar Marković”, a treće Prvoj tehničkoj školi.

Pandemijska situacija nije sprečila ovu lepu tradiciju, na veliko zadovoljstvo dece i organizatora:

-Tradicionalno ogranizujemo takmičenje u klizanju. Uhvatili smo ove poslednje zimske dane da ih iskoristimo za ovo takmičenje. Lokalna samouprava je za ove nagrade izdvojila 500 hiljada dinara za najuspešnije takmičare, ali i za njihove profesore –rekao je Branislav Milojević, rukovodilac Sportske hale “JASSA”.

Učesnici su istakli da je i ovogodišnje takmičenje za njih bilo lepo iskustvo. Raduje ih što su imali prilike da se takmiče i ove godine uprkos situaciji sa pandemijom korona virusa, ali i da demonstriraju na takmičenju pred mnogobrojnom publikom ono što su vežbali nedeljama unazad sa svojim nastavnicima i profesorima:

-Dobar je led bio. Bila je jaka konkurencija i tu sam se nekako izborio za prvo mesto. Klizao sam ukupno 24 sekunde. Videću kako ću potrošiti novac koji sam dobio kao nagradu –rekao je mladi klizač Luka Marković sa osmehom.

-Moglo je bolje, jer smo na probama iši mnogo brže. Nisam imala tremu i nisam se nadala prvom mestu, ali sam ipak uspela. Bilo je i navijanja –rekla je Emilija Zlatković.

Organizatori su i ove godine bili jagodinski Sportski savez i Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .