Naslovna // Ekonomija // Dodeljeni sertifikati NSZ viljuškaristima u Jagodini

Dodeljeni sertifikati NSZ viljuškaristima u Jagodini

U realizaciji jednomesečne obuke, koja se odvijala u firmi „Delta komerc“, pomogla je Akademija „Oksford“. Obuka je bila namenjena nezaposlenim licima sa završenom osnovnom školom

Foto: TV Kopernikus

Predstavnici jagodinske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje uručili su danas u svojim prostorijama sertifikate polaznicima obuke „Upravljanje viljuškarom“. Njih su dobili: Jovica SpasićDarko StanojevićMarko ŽivanovićSaša Ibraimović i Slavko Šmigić.

Obuku je jagodinska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje realizovala u saradnji sa Akademijom „Oksford“. Trajala je 120 sati i uz teorijsko-praktičnu nastavu izvođena je u prostorijama firme „Delta komerc“. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje istakli su da su zadovoljni kako je obuka realizovana.

-Značajno je što je pet nezaposlenih lica, koja imaju osnovnu školu, dobilo priliku da stekne neka nova znanja i veštine. Očekujemo da to primene kod poslodavaca i da će im ova obuka pomoći da lakše dođu do zaposlenja. Prema informacijama koje imamo, već se jedno lice zaposlilo, tako da očekujemo da i ostala četiri polaznika što pre dobiju priliku da se zaposle –rekla je Svetlana Mitrović, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Jagodini.

Iz Akademije „Oksford“ u Jagodini takođe su izrazili zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u Jagodini.

-Selekcija kandidata je bila izvrsna i svi su bili jako motivisani da uspešno završe obuku. Sve vreme su bili 100 posto prisutni i iskazivali su interes da ovo nauče i savladaju. Mogu reći da je naš opšti utisak da se radi o odlično odrađenom poslu –rekla je Ana Topalović, rukovodilac sektora za upravljanje projektima u Akademiji „Oksford“.

Jovica Spasić iz Medojevca kod Jagodine, jedan od petorice polaznika, istakao je da mu stečeno znanje i dobijeni sertifikat mnogo znače.

-Naučili smo dosta stvari. Usavršili smo sve kako treba. Nadam se da će neki poslodavac da nas pozove. Zadovoljan sam, ljudi su bili uz nas i sve je super –rekao je Spasić.

Tokom trajanja obuke, polaznicima se pomoglo u vidu isplaćivanja novčane pomoći do 7000 dinara, ali i prevoza do mesta obuke i nazad. Iz filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini istakli su da će i dalje realizovati slične obuke – a sve sa ciljem smanjenja nezaposlenosti.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .