Naslovna // Ekonomija // Eko dan u ,,CRH Srbiji”

Eko dan u ,,CRH Srbiji”

 

 

crh-in-Irish-Building-magazine-378x336
Prošlog vikenda, tačnije prošle subote u parku unutar cementare ,,CRH Srbija”, u Popovcu, prvi put je organizovan EKO DAN u saradnji sa ,,Supernaturalom” iz Beograda, koji predstavlja vodeću organizaciju iz oblasti životne sredine.
Kompanija je odlučila da jedan dan izdvoji i posveti očuvanju životne sredine, i to upravo kroz zabavan način, u radu sa mališanima i edukacijom na temu uticaja i odgovornosti u očuvanju prirode.
Preko šezdeset učenika Osnovne škole ,,Branko Radičević” iz Popovca nekoliko sati je uživalo u fabričkom parku, koji se prostire na nekoliko hektara, i kroz različite radionice imalo priliku da uči i saznaje o zaštiti životne sredine, kao i o biljnom i životinjskom svetu.Visoke pozicije poslovanja: Fabrika cementa Holcim Srbija u Popovcu
Mališani su učestvujući u radionicama ukrašavanja kućica za ptice i veverice, saznali kako ove male životinje žive, nakon čega je usledila radionica posvećena rastu biljaka, odnosno učenju o samom procesu sadnje, kao i pažnje, vremena i uslova koji su potrebni kako bi smo imali zdrave biljke.
Kao rezultat angažmana popovačkih đaka, u parku je postavljeno 20 kućica sa hranilicama za ptice i veverice, koje već ukrašavaju i oživljavaju prelepi park ,,CRH Srbije”.
Ovom prilikom je Frederik Obe, generalni direktor ,,CRH Srbije” između ostalog rekao :
-Održivi razvoj je deo poslovne strategije CRH Srbije, a zaštita životne sredine, zbog prirode posla kojim se bavimo, predstavlja jedan od naših najvažnijih prioriteta. Želeli smo i na ovaj način da našu fabriku otvorimo prema najmlađim komšijama i da pokušamo da utičemo na stvaranje dobrih navika i uzdizanje svesti o važnosti sopstvene odgovornosti za prirodu u kojoj živimo”, rekao je Obe.
Eko dan bi trebalo da postane tradicionalna manifestacija ,,CRH Srbije”, a sledeći događaj će se organizovati u proleće 2017.godine.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .