´╗┐ Novi Put » Eko dan u ,,CRH Srbiji”

Naslovna // Ekonomija // Eko dan u ,,CRH Srbiji”

Eko dan u ,,CRH Srbiji”

 

 

crh-in-Irish-Building-magazine-378x336
Pro┼ílog vikenda, ta─Źnije pro┼íle subote u parku unutar cementare ,,CRH Srbija”, u Popovcu, prvi put je organizovan EKO DAN u saradnji sa ,,Supernaturalom” iz Beograda, koji predstavlja vode─çu organizaciju iz oblasti ┼żivotne sredine.
Kompanija je odlu─Źila da jedan dan izdvoji i posveti o─Źuvanju ┼żivotne sredine, i to upravo kroz zabavan na─Źin, u radu sa mali┼íanima i edukacijom na temu uticaja i odgovornosti u o─Źuvanju prirode.
Preko ┼íezdeset u─Źenika Osnovne ┼íkole ,,Branko Radi─Źevi─ç” iz Popovca nekoliko sati je u┼żivalo u fabri─Źkom parku, koji se prostire na nekoliko hektara, i kroz razli─Źite radionice imalo priliku da u─Źi i saznaje o za┼ítiti ┼żivotne sredine, kao i o biljnom i ┼żivotinjskom svetu.Visoke pozicije poslovanja: Fabrika cementa Holcim Srbija u Popovcu
Mali┼íani su u─Źestvuju─çi u radionicama ukra┼íavanja ku─çica za ptice i veverice, saznali kako ove male ┼żivotinje ┼żive, nakon ─Źega je usledila radionica posve─çena rastu biljaka, odnosno u─Źenju o samom procesu sadnje, kao i pa┼żnje, vremena i uslova koji su potrebni kako bi smo imali zdrave biljke.
Kao rezultat anga┼żmana popova─Źkih ─Ĺaka, u parku je postavljeno 20 ku─çica sa hranilicama za ptice i veverice, koje ve─ç ukra┼íavaju i o┼żivljavaju prelepi park ,,CRH Srbije”.
Ovom prilikom je Frederik Obe, generalni direktor ,,CRH Srbije” izme─Ĺu ostalog rekao :
-Odr┼żivi razvoj je deo poslovne strategije CRH Srbije, a za┼ítita ┼żivotne sredine, zbog prirode posla kojim se bavimo, predstavlja jedan od na┼íih najva┼żnijih prioriteta. ┼Żeleli smo i na ovaj na─Źin da na┼íu fabriku otvorimo prema najmla─Ĺim kom┼íijama i da poku┼íamo da uti─Źemo na stvaranje dobrih navika i uzdizanje svesti o va┼żnosti sopstvene odgovornosti za prirodu u kojoj ┼żivimo”, rekao je Obe.
Eko dan bi trebalo da postane tradicionalna manifestacija ,,CRH Srbije”, a slede─çi doga─Ĺaj ─çe se organizovati u prole─çe 2017.godine.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .