Naslovna // Ekonomija // Investicije u privredu Svilajnca

Investicije u privredu Svilajnca

 

 

AKCENAT NA IZRADI PROJEKATA I DOVOĐENjU STRANIH INVESTITORA

 

Investicije u privredu Svilajnca za poslednje četiri godine iznose oko 10 miliona evra, tako da danas postoji nekoliko stranih kompanija koje uspešno posluju u ovoj opštini, kao i nekolicinu domaćih koje su se, zahvaljujući stvorenim infrastrukturnim i administrativnim uslovima, razvile u velike i ozbiljne izvoznike.

Predrag Milanović : ,,Imamo dve nove industrijske zone i privreda nam je izašla iz privatizacije i stečaja''...

Predrag Milanović : ,,Imamo dve nove industrijske zone i privreda nam je izašla iz privatizacije i stečaja”…

-Svilajnac je pre osam godina bio u veoma teškoj situaciji, tako da ja govorim o periodu od kada sam ja u rukovodstvu opštine Svilajnac. Pre toga je praktično sva privreda bila, onakva kakva je u Srbiji, u stečaju, ili su radnici otpušteni, ili je bila odrađena loša privatizacija. Praktično ni jedan industrijski pogon u Svilajncu nije radio što je bilo jako loše. Zato smo morali da napravimo novu politiku za Svilajnac, odmah smo krenuli sa izgradnjom industrijske zone u Velikom polju i to je dalo rezultate. Prve dve, tri godine to uopšte nije bilo lako, s jedne strane ste morali sva sredstva koja ste imali da ulažete u infrastrukturu za tu industrijsku zonu, s druge strane imali smo problem ovih firmi koje nisu imale svoje vlasništvo.

Opština Svilajnac : akcenat stavljen na izradu projekata i dovođenje stranih investitora

Opština Svilajnac : akcenat stavljen na izradu projekata i dovođenje stranih investitora

Mogu da kažem da smo sada na kraju jednog procesa koji se uspešno završio, sve firme u Svilajncu imaju svoje vlasnike, neke rade uspešno, neke manje uspešno, ali to je sada stvar vlasnika tih preduzeća. I s druge strane ta naša prva industrijska zona je zaživela i tu sada posluju firme, čime sam ja izuzetno zadovoljan i na šta sam ponosan, jer su te firme uspostavile svoju proizvodnju i prave dobre rezultate. Onda smo otišli i korak dalje, otkupili smo jedan vojni poligon od 23 hektara i ovih dana završavamo infrastrukturu na toj lokaciji, tako da će Svilajnac imati dve nove industrijske zone, sa privredom koja je izašla iz privatizacije i stečaja”, rekao je za ,,Novi put” Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac.
Opština Svilajnac je prema Milanovićevim rečima napravila upravu koja može da radi veliki broj kvalitetnih projekata, koja može da privuče strane investitore, da obezbedi novac iz evropskih fondova, iz kojih se u Svilajnac slilo oko četiri miliona evra kroz razne projekte.

Lj.V.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .