Naslovna // Ekonomija // Rešenje problema daponovanja otpada

Rešenje problema daponovanja otpada

 

 

Francuska donacija za regionalni tretman komunalnog otpada

Francuska vlada donirala je 800 hiljada evra za izradu istraživanja i dokumentacije zaključno sa generalnom studijom za osnivanje jedne ili dve regionalne deponije

PARACIN
Na osnovu Sporazuma koji su potpisale opštine: Vrnjačka Banja, Trstenik, Raška, Paraćin i grad Kraljevo u toku su aktivnosti na pripremi projekta osnivanja zajedničke regionalne deponije i regionalnog privrednog društva za upravljanje komunalnim otpadom.
Cilj je da potpisnice sporazuma reše probleme uklanjanja i deponovanja komunalnog otpada. Radna grupa sastavljena od predstavnika svih potpisnica pripremila je dokumentaciju na osnovu koje je dobijena donacija francuske vlade od 800 hiljada evra za izradu istraživanja i dokumentacije zaključno sa generalnom studijom za osnivanje jedne ili dve regionalne deponije. Član radne grupe i sada Koordinacionog tela koje vrši pripreme za osnivanje privrednog društva je i Miloš Tomić, pomoćnik predsednika opštine Paraćin, koji kaže da će na osnovu dokumentacije koju će obezbediti francuska donacija opštine potpisnice sporazuma moći da konkurišu za novu donaciju koja bi obezbedila opremu potrebnu za regionalno upravljanje komunalnim otpadom.
N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .