Naslovna // Ekonomija // Vlasnik fabrike Dalla Valentina posetio Jagodinu

Vlasnik fabrike Dalla Valentina posetio Jagodinu

Prilikom današnje posete Jagodini italijanske kompanije „Dalla Valentina“ iz Verone koja se bavi proizvodnjom mlečnih proizvoda i koja je zainteresovana za otvaranje fabrike u Jagodini, Dragan Marković Palma je pozvao svoje kolege da preuzmu njegov recept rada. „Jedini sam političar u Srbiji koji poljoprivredne proizvođače ne obilazi samo u izbornoj kampanji“, izjavio Marković.

„Nisam u štali kod poljoprivrednih proizvođača samo kada je kampanja i zato želim da pozovem sve političare da ne budu kabinetski i da izađu iz svojih kancelarija i vide šta su problemi građana Srbije i poljoprivednih proizvođača i da zajedno rešavamo njihove probleme“, rekao je Marković i podsetio da ovo nije jedini italijanski investitor koji će graditi fabriku u Jagodini jer su do sada potpisani ugovori sa tri investitora iz Italije, „Dalla Valentina“ će biti četvrti, a narednih dana očekuje se dolazak još dva investitora sa kojima je u načelu dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji.

„Sve ovo pokazuje da će do kraja ove godine u Jagodini biti započeto da se gradi više od sedam fabrika, italijanskih i ruskih, koje će u narednoj godini zaposliti oko 2500 ljudi. Investitore smo doveli sami obilazeći Evropu, samo u Italiji za šest meseci smo bili tri puta i posle svakog dolasaka doveli smo više investitora. Siguran sam da ćemo do kraja godine popuniti našu Industrijsku zonu i da će nam trebati nova. Ono što je posebno važno je da zapošljavamo ljude u njihovim gazdinstvima, tamo gde su im porodice i da tu otvaramo nova radna mesta. Veliki broj poljoprivrednika, kojima su zbog loših tržišnih prilika, niske otkupne cene i neredovnih ipslata premija štale ostale prazne, sigurno će u narednom vremenskom periodu nabaviti krave muzare, a njihove porodice će da budu veliki proizvođači mleka, od čega će moći da žive“, dodao je Marković i naglasio da će od otvaranja fabrike sira u Jagodini, korist imati ne samo jagodinski poljoprivrednici, već i iz još 15-tak gradova.

Marković i vlasnik fabrike Ecio Dala Valentina posetili su danas više poljoprivrednih gazdinstava koja se bave proizvodnjom mleka. Prema rečima Dala Valentine početna sredstva koja će biti uložena u fabriku sira iznose najmanje pet miliona evra.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .