Naslovna // Ekonomija // Za lakšu pretragu slobodnih radnih mesta (video)

Za lakšu pretragu slobodnih radnih mesta (video)

 

 

U ZGRADI GRADSKE UPRAVE U JAGODINI POSTAVLJENA SAMOUSLUŽNA RADNA STANICA

 

– U svim lokalnim samoupravama koje su pokazale interesovanje biće instalirane samouslužne radne stanice gde nezaposlena lica mogu da dobiju dnevne informacije o svim slobodnim radnim mestima – rekao je Zoran Martinović
U zgradi Gradske uprave u Jagodini, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, otvorena je samouslužna radna stanica. To je informativni punkt gde nezaposleni mogu preko interneta da pretražuju slobodna radna mesta, kroz bazu podataka Nacionalne službe za zapošljavanje.
Direktni grant koji je Nacionalnoj službi za zapošljavanje dodeljen iz programa Evropske unije, u vrednosti od 6,5 miliona evra, treba da pomogne povećanju zapošljavanja ugroženih grupa, kao što su nezapsleni bez ili sa niskim kvalifikacijama,dugoročno nezaposleni, stanovvnici ruralnih oblasti i Romi. Projekat, između ostalog, predviđa postavljanje 80 samouslužnih radnih stanica. Jedan od njih je u Jagodini, a otvaranju je prisustvovao i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.
– Planirano je da 8.000 ljudi koristi usluge samouslužnih radnih stanica. U svim lokalnim samoupravama koje su pokazale interesovanje biće instalirane samouslužne radne stanice gde nezaposlena lica mogu da dobiju dnevne informacije o svim slobodnim radnim mestima, da uđu na druge sajtove koji se bave zapošljavanjem, da pretražuju podatke na internetu. Ne moraju da odlaze u filjalu već kada dođu da završe neki posao u opštini mogu paralelno da se informišu o slobodnim radnim mestima – objasnio je Martinović.
Osim postavljanja samouslužnih radnih stanica, ovaj projekat koji većim delom finansira Evrospka unija, predviđa i osnivanje 60 klubova za traženje posla koje će koristiti oko 3.500 nezapsolenih u Srbiji, kao i osnivanje 20 novih centara za informisanje i profesionalno savetovanje a očekuje se da će oko 7000 osoba koristriti usluge ovih centara.
J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .