Naslovna // Intervju // Dodić u Antaliji prati kandidate za državni tim

Dodić u Antaliji prati kandidate za državni tim

Mladen Dodić, selektor mlade fudbalske zeprezentacije Srbije, ovih dana nalazi se Antaliji, gde je i većina srpskih klubova na pripremama za nastavak sezone. Novi kormilar državnog tima iskoristiće priliku da pogleda mlade reprezentativce koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu.

DSC_0602– Gledaću Jagodinu, Zvezdu, Partizan, Vojvodinu i OFK Beograd ukoliko bude za sve dovoljno vremena, jer želim da dobijem što više informacija o trenutnom stanju kandidata za reprezentaciju.

Kako vam je na novoj dužnosti?
– Drugačiji je rad. U klubu su svakodnevne obaveze koje su mi poznate već četrnaest godina, tako da je ovo nešto novo, a možda je i bilo vreme za taj novi stepenik. Meni je čast što sam selektor, ali sam svestan da je velika obaveza i odgovornost jer je ova generacija izuzetno talentovana i očekivanja su ogromna. Što se ambicija tiče svi bismo želeli da prođemo grupu i izborimo plasman na Olimpijadu u Riju 2016.

Znate sigurno da Jagodina u svim mlađim selekcijama ima reprezentativce?
– Do sada je bilo tako, nadam se da će svojim radom zaslužiti poverenje i u narednom periodu. U mladoj reprezentaciji do sada je golman Perić imao najviše poziva i nastupa, tako da je on po stažu najiskusniji. Filipović je naravno priključen ovoj generaciji jer je igrama to zaslužio. Ima tu još igrača koji se nameću, a vidim da je u ovom pripremnom periodu Jagodina odlučila da polako podmlađuje seniorski sastav. To je dobro, pre svega zbog prodaje igrača, jer kao što je i predsednik kluba Goran Milanović rekao: Niko ne pita za fudbalera preko dvadeset pet godina – izjavio je televiziji Jagodina Mladen Dodić.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .