Naslovna // Intervju // Meta menadzera: Aleksandar Filipovic

Meta menadzera: Aleksandar Filipovic

Mladi reprezentativac Srbije iz redova ’’Jagodine’’ Aleksandar Filipović igra u vrhunskoj formi. Ovaj zlatni momak iz Litvanije je 1994. godište, a fudbalom je počeo da se bavi još u četvrtom razredu osnovne škole u leskovačkoj ’’Dubočici’’.

Iz Leskovca put ga je pre pet godina doveo u ’’Jagodinu’’ gde je odmah postao nosilac igre kadetske selekcije. Ujedno, zahvaljujući izvanrednim igrama, selektori su ga uvrstili najpre u državni tim igrača do sedamnaest, zatim i do devetnaest godina. Sa omladinskom reprezentacijom Srbije ostvario je vrhunac dosadašnje karijere osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Ovo su za mene najbolje pripreme do sada. Osećam se odlično i u dobroj sam formi. Kako pripreme odmiču ekipa igra sve bolje, stvorili smo tim za vrhunske domete. U prvom timu sam tri godine, prošao sam do sada sve pripreme sa ’’Jagodinom’’, zadovoljan sam svojim učinkom i zahvalan rukovodstvu kluba i Stručnom štabu što su mi ukazali poverenje.

U relativno kratkoj karijeri imaš i trofeje?

Uspeo sam da ostvarim san. Retko kome pođe za rukom da bude nosilac zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Eto, mi smo u Litvaniji to uspeli jer je stvarno ukomponovana sjajna generacija igrača. Osim toga ponosan sam na rezultate sa ’’Jagodinom’’. Prošle godine osvojili smo Kup Srbije i to su momenti iz karijere koje ću pamtiti celog života.

Tvoje igre nisu ostale neprimećene. U Antaliji su brojni menadžeri koji žele da te presele u neki drugi klub.

Za sada o tome ne razmišljam. Isključivo sam vezan za ’’Jagodinu’’ i sa svojim klubom želim da ova godina bude uspešnija od predhodne. O ponudama i promeni sredine kada za to dođe vreme.

Za nijansu si promenio mesto u timu?

Posle odlaska levog beka šef želi da ja zauzmem to mesto. Verujem da ću opravdati očekivanja. Prelazak sa mesta štopera na levog beka mi ne smeta jer znam da uspešno odigram na više pozicija u timu – rekao je na kraju razgovora prvotimac ’’Jagodine’’ Aleksandar Filipović.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .