Naslovna // Intervju // Nikola Djordjević, mladi di-dzej iz Jagodine: Učitelj za misketom

Nikola Djordjević, mladi di-dzej iz Jagodine: Učitelj za misketom

 

 

“Muzika je moj jedini porok”, kaze budući radnik sa decom, istovremeno i maher za društvene mreže i dobru atmosferu u klubovima.

 

slika 1

Izuzetno posvećen svemu što radi: Nikola Đorđević

Nikola Đorđević (24) je mladi je di-džej iz Jagodine i nema žurke u Jagodini na kojoj on nije puštao muziku, a da atmosfera nije bila uzavrela. Ovim poslom, Nikola se bavi pet godina, iako on to više voli da zove „hobijem“. Nikola se pored „hobija“ bavi i digitalnim marketingom više od godinu dana, a uporedo sa tim, završava i master studije na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, na smeru učitelj. Ljubav prema elektronskoj muzici rodila se iz čistog slušanja muzike. Već pet godina, Nikola nastupa u Jagodini i Pomoravlju, a njegove setove imala je prilike da čuje i publika u Čačku, Kragujevcu, Beogradu i ostalim gradovima Srbije. Prvi nastup bio je, naravno, u Jagodini:
-Svoj prvi nastup imao sam 2011. godine u klubu „Ibis“, zajedno sa di-džejom i producentom Dafterom. Tada mi je sve bilo novo i interesantno. To je bilo vatreno krštenje. Već sutradan nastupao sam u Beogradskoj areni, na „Foam festu“, sa velikim imenima naše elektronske scene poput Lee Dobričić, Kristijana Molnara, Kristine Lalić,… Bio je to buran vikend –kroz smeh kaže Nikola.
Nikola je dva puta nastupao na „Foam festu“ koji se održavao u Beogradskoj areni. Pored ovog popularnog festivala, Nikola je puštao muziku i na „Vajb festu“, „Šumadija festu“ u Kragujevcu i na lokalnom muzičkom događaju „Warehouse Of Sound“. Ipak, u najlepšem sećanju ostao mu je zajednički nastup sa našim najpoznatijim di-džejom, Markom Nastićem:
-Bio je oduševljen mojim setom. Jako mi znače njegove reči, s obzirom na to da je on jedno od najvećih imena na tehno sceni u Srbiji. To mi je najdraži nastup –kaže Nikola.
Kada je nastupao na jednom festivalu, opisali su ga kao nekog ko je prepoznatljiv po kombinovanju različitih žanrova. Publika se, kaže on, razlikuje u svim gradovima i svaka reaguje drugačije na ono što im se pušta. Na pitanje šta je presudno za dobru atmosferu, Nikola odgovara:
-Presudna je prva pesma. Ako ona ne pokrene nekoliko ljudi na igru ili ako ne vidim bar nekoliko ruka u vazduhu, onda to nije to. Jako je bitan taj prvi dodir sa publikom. Takođe, bitno je i da se razlikuješ od onoga ko je puštao muziku pre tebe. Sa sobom uvek nosim dva seta puna različitih žanrova: elektro, tehno, dip-haus, dram en bejs, a nekad i džez haus, tako da nikad ne znam šta ću da pustim. Maksimalno se prilagodim publici, jer ona je najbitnija –ističe Nikola.slika 2
Kao i svaki di-džej u usponu, i Nikola ima planove za autorski rad, ali mu obaveze oko posla i fakulteta ne dozvoljavaju da se tome u potpunosti posveti:
-Mogao bih ja da napravim nešto, ali ne bih da radim na brzinu. Kad već radim, želim da to bude onako kako ja želim. Želim da napravim pesmu koja je interesantna. Naša elektronska scena ima dosta dobrih vokala. Voleo bih da sarađujem sa Đurđinom iz grupe „Sevdah bejbi“ i Sanjom Vučić ZAA, koju sam imao priliku da upoznam. To su odlični vokali –kaže mladi di-džej, koji zajedno sa drugom vodi fejsbuk stranicu „Žurke Jagodina“, koja se bavi promovisanjem svih aktuelnih kulturno-umetničkih događaja za mlade u gradu.
Pored muzike, Nikola se bavi i digitalnim marketingom već više od godinu dana. Zadužen je za održavanje internet stranice firme za koju radi i vođenje društvenih mreža. Nije lako kao što zvuči, a to potvrđuje i on sam:
-Svakog dana izlaze novi snimci i tekstovi koje treba ispratiti. Sve se nadograđuje, pa i ti moraš da budeš u toku. U ovom poslu, kao i u svim ostalim, moraš konstatno da učiš. To je najbolji put ka sigurnoj egzistenciji –kaže Nikola.
Pored obaveza oko firme i nastupa, Nikola i studira. Privodi kraju master studije na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, na učiteljskom smeru. Nije mu bilo u planu da studira ovde, ali ispostavilo se da je doneo dobru odluku. Odatle i ideja za njegovo umetničko ime – TeachR (engl. učitelj):
-Završio sam srednju građevinsku školu i bilo je nekako logično da nastavim sa arhitekturom. Međutim, iz brojnih razloga nisam to upisao, pa sam upisao Pedagoški fakultet u Jagodini. U početku sam bio skeptičan, ali kako sam brzo ušao u kolosek, shvatio sam da sam napravio dobar izbor. Lepo je raditi sa decom. Definitivno je zanimljivije raditi sa njima, nego satima crtati projekte. To nije posao, to je poziv. Voleo bih da jednog dana radim u struci, ali situacija po tom pitanju je jako teška u našoj zemlji –rekao nam je Nikola.
Za kraj našeg razgovora, Nikola je svojim vršnjacima poručio sledeće:
-Izađite iz rutine, koliko god vas to koštalo i radite ono što vas ispunjava. Ne kanališite se sa ostalima i ne dozvolite drugima da vas sputavaju.

Dušan Miletić

VELIKA ŽURKA 24. JUNA!
Nikola ovom prilikom najavljuje veliki muzički događaj u Jagodini. 24. juna, na platou ispred „Blu kafea“ kod gradskog stadiona, od 22 časa, nastupiće veliki broj di-džejeva, ne samo iz Jagodine, već iz okoline. Pored Nikole, publiku će zabavljati Goran Starčević i Andrija Antić iz Beograda, kao dvojac „Depth Perception“ i Nikola Đikić Điks iz Paraćina. Cena karata, koje su u prodaji od 1. juna, u prvoj fazi biće 100 dinara, dok će kasnije biti 150 i 200 dinara. Nikola u ime cele ekipe koja je zadužena za organizaciju događaja najavljuje odličan provod, za koji već vlada veliko interesovanje.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .