Naslovna // Intervju // Vladan Djurdjević: Jagodina najbolja u Srbiji

Vladan Djurdjević: Jagodina najbolja u Srbiji

SAVETNIK PREDSEDNIKA FK ”JAGODINA” VLADAN ĐURĐEVIĆ GOVORIO O SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI KLUBA
Pripreme fudbalera Jagodine u Antaliji ulaze u završnicu. Između ostalog obeležilo ih je poverenje koje Stručni štab ima u mlade igrače. Na tu temu i neke druge sagovornik je savetnik predsednika jagodinskog superligaša Vladan Đurđević:
– Antalija je naša stara baza, odlična ne samo za pripremu prvog tima, već i sa aspekta provere prihvaćene strategije kluba, kao i redefinisanja tih strateških principa razvoja. Jagodina je interesentnija u odnosu na druge klubove u Srbiji zato što ima ustrojen sistem rada koji omogućava realizaciju svih programskih sadržaja u svim segmentima rada kluba.

Sequence 01.Still001

Polovina ekipe su izuzetno mladi igrači. Krupan i rizičan korak?
– Svestan sam da ću zvučati previše samouvereno ili prepotentno, ali FK “Jagodina“ je najbolji klub Srbiji, a evo i zašto. Ukoliko izbegnemo površnu opservaciju tabele ili zvučno ime nekog kluba i okrenemo se hijerarhijsko-strukturalnoj analizi gde ćemo rezultate rada posmatrati kroz prizmu učešća svih elemenata u ostvarivanju tog rezultata, doći ćemo do ovoga što ja smelo tvrdim. Mi danas u prvom timu imamo više od polovine igrača mlađih od dvadeset godina, a u mlađim selekcijama preko dvadeset reprezentativaca u državnom timu. Evo danas u Antaliju dolaze sa pionirskom reprezentacijom Srbije Maljković i Milojević. Jagodine ima najbolji trenerski kadar, ali i još jednu veliku vrednost. Ove godine očekujemo završetak svih infrastrukturnih radova-završetak terena sa veštačkom travom i stadiona FK “Tabane“, što će tek da nam otvori ostvarenje svih kapaciteta. Jagodine je na svim frontovima i u svim segmentima napredovala. Za mnoge fudbalske klubove u Srbiji to je magija koju je teško dostići.

Novac, budžet…?
– U šali sam pitao predsednika: Da li bi Jagodina igrala ligu šampiona ili Evrope ako bi imala budžet poput naših najtrofejnijih klubova? Odgovorio mi je: Pa to može svako. Morao sam još da pitam: A kada bi imala deseti deo tog budžeta? Rekao je: Mislim da bi bilo dovoljno. Jeste šala, ali ima tu i dosta istine. Nije sve u novcu. Sećate se, kada smo postali omladinski prvaci Evrope ni Mančester Junajted, ni Bajern, ni Juventus nisu imali dvojicu startera u finalu, a Jagodina je imala Rajkovića i Filipovića. Bitna je kadrovska politika koja nemora uvek da bude uslovljena finansijskim sredstvima. Danas reprezentativci mlađih selekcija imaju ogromnu želju da dođu u Jagodine, jer smo prepoznatljivi po kvalitetnom radu. Prave rezultate očekujemo tek za dve godine.

Postoji li nešto što nedostaje?
– Imamo jedan problem koji ćemo rešiti uz pomoć navijača. Naši simpatizeri još uvek nisu sigurni u to što sam ja govorio, ali mislim da ćemo ih uskoro uveriti i da će ih na proleće na tribinama biti u daleko većem broju-izjavio je savetnik predsednika FK “Jagodina“ Vladan Đurđević.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .