Naslovna // Kultura // 17. pozorišni festival “Milivojev štap i šešir”: Nagrađeni i jagodinski glumci

17. pozorišni festival “Milivojev štap i šešir”: Nagrađeni i jagodinski glumci

Za slikovito prikazan lik u predstavi „Opet plače, al’ sad od sreće“ nagrađen je Petar Mitić, dok je najboljom glumicom večeri proglašena Violeta Pešić

Petar Mitić i Violeta Pešić sa svojim nagradama: Foto Gradsko pozorište Jagodina (Facebook)

Na nedavno završenim 17. glumačkim svečanostima „Milivojev štap i šešir“ u Požarevcu, glavna nagrada, koja se sastoji od replika Milivojevih štapa i šešira, otišla je u ruke Bojane Urošević, glumice iz Nove Pazove. Ona je nagrađena za ulogu u predstavi „Sve o ženama“ Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“. Podsećanja radi, glavna nagrada posvećena je bardu našeg teatra Milivoju Živanoviću, koji je rodom upravo iz Požarevca.

Među takmičarskim predstavama bila je i predstava Gradskog pozorišta Jagodine „Opet plače, al’ sad od sreće“. Kako su se svake večeri dodeljivale nagrade za slikovito prikazan lik i najboljeg glumca, odnosno glumicu večeri, tako su nagrađeni i glumci predstave iz Jagodine. Nagradu u vidu specijalno rađene grafike, za slikovito prikazan lik u predstavi, dobio je glumac Petar Mitić, za ulogu Radojka, dok je najboljom glumicom večeri proglašena Violeta Pešić, za ulogu Olivere, koja je nagrađena replikom Milivojevog štapa i plaketom.

-Ovu nagradu sam dobila na moje veliko iznenađenje, jer je stigla zaista neočekivano, pa mi je tim pre i draže što sam je primila. Predstava je relativno skoro rađena, nije dovoljno igrana i očekujem da još bolje igram ovu ulogu, da još duže igramo predstavu i da nam bude dugo na repertoaru. Zahvaljujem se žiriju i organizatorima. Zaista sam srećna i ponosna što je ova nagrada pripala baš meni –izjavila je Violeta Pešić tokom video obraćanja.

-Hvala organizatorima na hrabrosti da organizuju ovaj festival u ovo teško vreme za pozorište i sve nas. Jeste da je festival u „onlajn“ formatu koji je vrlo nezahvalan za glumce i za pozorište, ali je na neki način vrlo bitan kako bi održali neki kontinuitet pozorišta i da ga održimo da živi. Hvala žiriju na dodeljenoj nagradi. Nisam je očekivao, vrlo sam prijatno iznenađen i nadam se da ćemo se sledeće godine videti uživo –izjavio je Petar Mitić, takođe u video snimku.

Na ovogodišnjem festivalu, koji se zbog aktuelne epidemiološke situacije održavao putem interneta, učestvovalo je sedam predstava, od kojih je svake večeri na zvaničnom „jutjub“ kanalu požarevačkog Centra za kulturu, emitovana po jedna. Žiri su činili glumica Vesna Stanković, direktorka Narodne biblioteke Požarevac Vera Zarić Mitrović i direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“ Ljiljana Dabić.

Pored Violete Pešić i Petra Mitića, u predstavi „Opet plače, al sad od sreće“ igraju i Nenad Petrović, Jelena Jovanović i Bojan Miloradović. Predstava se igra po tekstu Novice Savića, a u režiji Branka Popovića. Predstava je već igrana protekle srede u Petrovcu na Mlavi, a krajem ovog meseca gostovaće i u Velikoj Plani.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .