Naslovna // Kultura // Aktuelnosti u Gradskom pozorištu Jagodine: Želimo da postanemo ustanova kulture

Aktuelnosti u Gradskom pozorištu Jagodine: Želimo da postanemo ustanova kulture

„Želimo da stvaramo pozorište koje će u svom repertoaru imati predstave koje će biti kritički nastrojene prema današnjici i one koje će zadovoljiti umetničke i estetske kriterijume“ rekao je Vladimir Jovanović, upravnik Gradskog pozorišta Jagodine

Iz GPJ navode da žele da se više posvete društveno-angažovanim predstavama

Na nedavno održanoj Skupštini Gradskog pozorišta Jagodine ustanovljen je program rada u nastupajućem periodu. Prema rečima upravnika Vladimira Jovanovića, evidentirano je ono što se do sada radilo, a utvrđene su i smernice za dalji rad u svim segmentima ove kulturne institucije. Krenulo se sa pripremama dve dečije predstave, a Jovanović je izrazio i nadu da će uskoro početi sa pripremama jedne večernje predstave:

-Ključne reči rada pozorišta se otprilike zasnivaju na tom repertoaru. Mi ćemo iz repertoara, koji će uslediti posle nove godine, izvršiti profilizaciju koja podrazumeva pre svega da želimo da pravimo pozorište koje će u svom reperotoaru imati umetničke i estetske kriterijume, ali i jednu angažovanost. Pošto živimo u vremenu velike zabave a opredeljujemo se za umetničko pozorište, želimo da ta angažovanost bude kritična i analitička prema današnjoj stvarnosti. Dakle, biraćemo tekstove poznatih, afirmisanih pisaca –rekao je Jovanović.

Vladimir Jovanović, upravnik GPJ

Pozorište će nastaviti sa organizacijom rada prema programu Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, a Jovanović je istakao da su im ambicije za period pred njima da Gradsko pozorište postane Ustanova kulture:

-Već smo uspostavili neke kontakte sa profesionalnim pozorištima. Želimo da Gradsko pozorište ponovo igra u profesionalnim pozorištima. Mislim da ćemo sa tim takođe krenuti od nove godine. Što je najvažnije, napravili smo dva kontakta za međunoradnu saradnju i to će u dvogodišnjem periodu biti naš zadatak. Cilj nam je da ovo pozorište preraste u ustanovu kulture, odnosno da bude profesionalno pozorište –rekao je Jovanović.

On je dodao i da im je namera da organizuju škole glume, kao i to da se dodatno angažuju kada je u pitanju učešće u kulturnom životu grada Jagodine, kako samostalno tako i u saradnji sa drugim institucijama.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .