Naslovna // Kultura // Autorsko veče prof. dr-a Predraga Jašovića održano u Jagodini

Autorsko veče prof. dr-a Predraga Jašovića održano u Jagodini

Tokom večeri, govorilo se o njegovom stvaralaštvu, a čitana je i njegova poezija

Foto: TV Kopernikus

Prof. dr Predrag Jašović, filolog, gostovao je proteklog petka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini, gde je održano autorsko veče posvećeno njegovom radu.

Rođen je 1971. godine u Peći. Doktorirao je filološke nauke u Novom Sadu, predaje na fakultetima u Novom Sadu i Kruševcu, na odseku u Aleksincu, a Književni klub „Đura Jakšić“ odlučio je da oda počast njegovom stvaralaštvu i bogatoj karijeri.

-Mene je publika u Jagodini više puta slušala. Ima tu dosta knjiga, nagomilalo se za ovih 30 godina efektivnog rada. Ja sam navikao da pričam o drugima, tako da mi je malo teže da pričam o sebi. Radio sam koliko sam znao i mogao. Ima tu dosta nagrada i prevoda na nemački, francuski i engleski –rekao je Jašović.

Iz jagodinskog Književnog kluba istakli su da im je uvek veliko zadovoljstvo kada imaju priliku da ugoste Jašovića.

-Intezivno se bavi stvaralačkim radom. Do sada je objavio pet zbirki pesama, ima sigurno preko 200 naučnih radova i preko 30 knjiga kojih je bio autor i priređivač. Počastvovani smo što se on večeras predstavlja jagodinskoj publici –istakla je prof. Snežana Bihler, predsednica Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Tokom večeri, o Jašoviću i njegovom stvaralaštvu govorili su prof. dr Milutin Đuričkovićprof. Zoran Đurić i sveštenik Andrija Radomirović. Jašovićeve stihove čitali su Kristina Bigić Makić i Nenad Nikolić.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .