Naslovna // Kultura // Bhakti Ananda Tirtha Swami gostovao u jagodinskom Književnom klubu

Bhakti Ananda Tirtha Swami gostovao u jagodinskom Književnom klubu

Sastavni deo programa bilo je i predstavljanje drevnih muzičkih instrumenata Indije, a događaj je privukao veliku pažnju javnosti

Bhakti Ananda Tirtha Swami tokom gostovanja u Jagodini

Duhovni učitelj Bakti Ananda Tirta Svami gostovao je prošlog utorka u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini, gde je održao predavanje o drevnoj indijskoj literaturi “Šrimad Bagvatam”.

Univerzalne vrednosti su stvarne vrednosti, a istina pripada svima – osnove su filozofije ovog indijskog učenja. Bakti Ananda Tirta Svami, rodom iz Splita, učenjem i podučavanjem bavi se više od 30 godina. Dugo je živeo i radio u Sjedinjenim Američkim Državama. Predavanja je držao širom sveta, ali i u našoj zemlji:

-“Šrimad Bagvadam” razmatra jednu temu koja je, rekao bih, večno relevantna. Čini mi se kako vreme odmiče da postaje sve više relevantna. To je tema koja se bavi duhovnim vrednostima uglavnom postmodernog vremena u kom živimo i odnosom između svega toga. To su problemi sa kojima se nosimo –rekao je ovaj duhovni učitelj, monah od svoje 19. godine. Tokom svog predavanja dotakao se Ničea, Dostojevskog i njihovog načina razmišljanja.

Sastavni deo programa bio je i muzički segment u kom su predstavljeni tradicionalni drevni muzički instrumenti Indije, a događaj je privukao veliku pažnu javnosti.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .