Naslovna // Kultura // Brazilke oduševile Svilajnčane!

Brazilke oduševile Svilajnčane!

Jedinstveni nastup nekoliko plesača iz Brazila oduševio mnogobrojnu publiku na trgu u Svilajncu. Događaj je organizovan u okviru manifestacije “Kulturno leto” u Svilajncu

Karnevalsko-egzotična atmosfera u Svilancu: Foto – Facebook stranica opštine Svilajnac

Svilajnačka publika, ali i ona sa strane, protekle srede imala je priliku da uživa u jedinstvenom plesnom spektaklu na otvorenom. Naime, u okviru njihove tradicionalne manifestacije “Kulturno leto” održan je “Brasil bahia show” – jednočasovni nastup plesača iz Brazila.

Jelena Dimitrijević, direktorka Centra za kulturu u Svilajncu, izrazila je zadovoljstvo što publici mogu da priušte besplatan program tokom leta za svačiji ukus:

Defile plesača privukao veliku pažnju prolaznika: Foto – Facebook stranica opštine Svilajnac

-“Brasil bahia show” jednako je atraktivan, kako za mlađu populaciju, tako i za onu stariju. Ideja o organizaciji jednog ovakvog događaja rodila se sasvim spontano, u dogovoru Centra za kulturu sa našom lokalnom samoupravom. Pored koncerata pop i narodne muzike koji se odvijaju na otvorenoj sceni, želeli smo da priuštimo publici jedan ovakav spektakl. Ove divne devojke, kostimi i njihova energija obećavaju puno –rekla je Dimitrijević.

-Osećam se divno. Ljudi su fini i neverovatno ljubazni prema nama. Atmosfera ovde je odlična –rekla je Keli Kristina, jedna od plesačica.

-Ovde je jako lepo. Sve mi se puno dopada. Srbijo, volim te! –radosno je rekla njena koleginica Elen Fransa.

Nastup privukao pažnju mnogobrojne publike: Foto – Facebook stranica opštine Svilajnac

Najpre je krenuo defile kostimiranih plesača od Centra za kulturu, pa sve kroz grad. Prolaznici su bili prijatno iznenađeni karnevalskom povorkom učesnika, pa su ih rado snimali i fotografisali dok su svoju pozitivnu energiju i raspoloženje širili kroz grad. Publika svih starosnih generacija se za vrlo kratko vreme sjatila ispred bine sa nestrpljenjem iščekujući početak njihovog nastupa, koji je ubrzo i počeo. Devojke su sa širokim osmesima na licu izašle na binu i zavodljivim plesovima u ritmu latino muzike oduševile su publiku, koja ih je pozdravila burnim aplauzima. Bilo je i solističkih nastupa muških plesača koji su se sastojali od brejkdensa, ali i akrobacija sa vatrenim štapovima, što je publici bilo posebno fascinantno. Šarenilo kostima, atraktivne plesačice, tropska atmosfera i zabavno-orijentalni ritmovi bili su sasvim dovoljni da publika bude i više nego zadovoljna.

Nastup je završen predstavljanjem učesnika programa, ali i ovacijama prisutnih. Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, koja je ovakve nastupe imala prilike da vidi samo na televiziji, plesači su posle nastupa sišli sa bine i rado se slikali sa njima. Iako je nastup trajao sat vremena, publika je za to vreme i te kako imala priliku da oseti duh Brazila u svom malom mestu koje je te večeri bilo centar vrhunske zabave.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .