Naslovna // Kultura // Dijana Ertl gostovala u jagodinskom književnom klubu

Dijana Ertl gostovala u jagodinskom književnom klubu

Zanimljivo je da knjiga napisana na mobilnom telefonu u formi ispovesti svešteniku, a do sada je objavljena u tri toma. Gostovanje privuklo veliku pažnju javnosti, a priređen je i muzički program

Dijana Ertl, Foto: TV Kopernikus

Dijana Ertl, autorka knjige „Tajna rajskih vrtova“, gostovala je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Rođena u Zavidovićima, u Bosni i Hercegovini, još u mladalačkim danima Dijana je iskusila brojne životne nedaće. U jednom trenutku, spas je otkrila u duhovnosti, na kojoj se i bazira njen život. Ova, danas uspešna poslovna žena i književnica koja živi i radi u Minhenu, odlučila je da svoja učenja o religiji i duhovnom spasu, podeli i sa drugima kroz svoju knjigu „Tajna rajskih vrtova“. Zanimljivo je istaći da je ova knjiga napisana na mobilnom telefonu, u formi ispovesti svešteniku i da je do sada objavljena u tri toma:

-Bilo je jako interesantno raditi na ovoj knjizi, jer sam kroz nju doživela ovaj svet. Ja sam pre toga bila ateista, izašla iz komunizma i nisam verovala u Boga i Hrista, niti u duhovni svet. Postojao je samo ovaj materijalni, koji većina i danas poznaje. Večeras ću rado govoriti o tome kako sam ga spoznala i želim da pričam o tome. Kada je sve to počelo da mi se dešava, nisam imala pojma šta je to, jer nikada nisam imala dodira sa tim. Onda sam počela da istražujem različite religije i čitam naučna istraživanja. Polako sam dolazila do saznanja da duhovni svet postoji –rekla je Ertl pre početka događaja.

Foto: TV Kopernikus

Tokom večeri, o knjizi je govorila i književnica Dragica Šreder, koja je bila zadužena za njen prevod, a odlomak iz knjige pročitao je Milić Nikodijević. U muzičkom delu programa, nastupili su mladi Stefan Dugalić, koji se predstavio na fruli i saksofonu i Anđela Trajković, koja je otpevala nekoliko pesama. Događaj je privukao veliku pažnju javnosti, a autorka već za sledeću godinu najavljuje novi tom svoje knjige – četvrti od planiranih šest.

Zanimljivo je i to da se autorka bavi i slikarstvom. Tokom promocije njene knjige, na zidovima Književnog kluba “Đura Jakšić”, bile su postavljene i njene slike, za koje je dobila inspiraciju upravo u novootkrivenoj duhovnosti.

Književni klub u Jagodini nastavlja sa svojim aktivnostima. U četvrtak, devetog septembra, biće izvedena modifikovana verzija kabare predstave “Srpska posla”, sekretara ove ustanove kulture Tonija S. Stojanovića. Početak događaja zakazan je za 18 sati, a ulaz je besplatan.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .