Naslovna // Kultura // Festival “Dani komedije” u Jagodini od 20. do 27. marta 2023. godine

Festival “Dani komedije” u Jagodini od 20. do 27. marta 2023. godine

Iz Umetničkog saveta istakli su tokom konstitutivnog sastanka da će na proleće, kada festival bude bio realizovan po 49. put, biti i nekoliko novina

Foto: TV Kopernikus

Pozorišni festival „Dani komedije“ posle tri godine pauze, biće održan u Jagodini, po 49. put, od 20. do 27. marta 2023 godine. To je saopšteno na prvom sastanku Umetničkog saveta ove manifestacije koji je održan pretprošlog utorka.

Najviše se razgovaralo o tome u kom će pravcu ići sledeći festival.

-Ja vidim da su potencijali festivala u njegovoj velikoj i značajnoj tradiciji i u mestu koje ima. Sam brend „Dana komedije“ obezbeđuje jedan međunarodni karakter i to je jedan od pravaca u kom želimo da se razvija festival u narednim godinama, ali i naravno u tome da uz prateće aktivnosti koje su tu, doprinese kulturnom životu Jagodine i pozorišnom životu Srbije –rekao je Nebojša Bradić, umetnički direktor festivala.

Zorica Stojinović, v.d. direktora Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini, istakla je da se radi o najvećem kulturnom brendu grada Jagodine, te da će se ovim 49. festivalom napraviti presek onoga što je bilo i onoga što je aktuelno.

-Ono što je novo je to da će predstave koje nisu ograničene sezonom u kojoj se održava festival moći da konkurišu za selekciju. Ono što je takođe jako bitno jeste osmišljavanje i sprovođenje umetničkog programa između dva festivala, a sve u susret 50. „Danima komedije“, jubilarnom festivalu koji zaslužuje kontinuiranu delatnost. Mi smo tražili pomoć i dobili je sa strane. Nadam se dugoj, uspešnoj i lepoj saradnji na zadovoljstvo najpre građana Jagodine, a zatim i na zadovoljstvo kulturne javnosti Srbije –rekla je Stojinović.

Sastanku su prisustvovali i dramski umetnici Dragan Petrović Pele Saša Torlaković, kao i teatrolog i pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević. Oni su takođe izneli svoje ideje o tome koji je put kojim bi trebalo da ide festival koji će biti održan na proleće naredne godine.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .