Naslovna // Kultura // Gudačka čarolija u Jagodini

Gudačka čarolija u Jagodini

Na koncertu pod nazivom “Dva lica klasike”, publici su se izvođenjem dela klasične muzike predstavile violinistkinja Dušica Mladenović i violistkinja Marina Popović

Dušica Mladenović i Marina Popović tokom koncerta u Jagodini

Koncert pod nazivom „Dva lica klasike“ u izvođenju violinistkinje Dušice Mladenović i violistkinje Marine Popović održan je protekle nedelje u fojaeu Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Ovo je bio drugi od tri koncerta ove vrste. Posle uspeha u Kragujevcu, koncert je održan i pred jagodinskom publikom, a inspiracija za naziv proistekla je iz njihove želje da publici predstave raznolikost izraza u klasičnoj muzici:

-S jedne strane tu je savremeno stvaralaštvo srpskih kompozitora Tatjane Milošević i Ivana Brkljačića, a s druge strane imamo dela jednog od predstavnika klasičnog stila Alesandra Role. Zapravo, hteli smo da pokažemo kako se sve to predstavlja pod jednim, a kako je veoma različito i da istaknemo kontrast između ta dva vrlo različita stila pisanja –istakla je Mladenović, inače rođena Jagodinka.

Publika je uživala u nastupu dveju umetnica, a svaki segment njihovog nastupa nagrađen je burnim aplauzima. Koncert pod nazivom „Dva lica klasike“ biće izveden i pred beogradskom publikom 15. novembra u Galeriji RTS-a i podržan je od strane Organizacije muzičkih autora Srbije – „SOKOJ“-a.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .