Naslovna // Kultura // Izložba crteža u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini: Daroviti ljubitelj automobila u punom sjaju

Izložba crteža u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini: Daroviti ljubitelj automobila u punom sjaju

U pratećem programu, nastupila je omladina KUD-a „Kablovi“, kao i članovi muzičke sekcije ove škole. Podršku mladom autoru pružilo je i Udruženje „Fast Crew Gentelmens“ iz Paraćina, čiji je Vuk najmlađi član

Foto: TV Kopernikus

Izložba crteža Vuka Kolića, učenika završnog razreda Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ u Jagodini, održana je protekle subote u holu ove obrazovne ustanove.

Vuk se crtanjem bavi od detinjstva, a ljubav prema automobilima, zbog posla kojim se bavi,  preneo mu je otac. Sve svoje emocije prema prevoznim sredstvima različitih vrsta, Vuk uz pomoć grafitne olovke, drvenih bojica i flomastera, uspešno prenosi na papir. To je rezultiralo crtežima koje, zbog svoje verodostojnosti, mnogi mešaju sa fotografijama.

-Ceo život sam okružen automobilima i dosta me privlače. Na izložbi su predstavljeni oldtajmeri, sportski, super automobili, ali ima i motora, kamiona i autobusa. Svima se sviđaju radovi, zato što su vrlo realistični. Dosta sam radio sa profesorkom i imao sam pomoć sa njene strane. Za jedan crtež treba sedam, osam sati – znači, dosta vremena i smirenja. Zadovoljstvo mi je da radim na njima –rekao je Vuk.

Ovo je druga po redu Vukova samostalna izložba, a profesorka likovne kulture Jasmina Šumar pohvalila je njegov napredak u umetničkom izrazu.

-Vuk je konstantno dobar i to je još jednom potvrdio. Jedan je od najboljih crtača automobila koje ja poznajem. Ne poznajem ih mnogo, ali s obzirom da se radi o mladom čoveku, ovo je fantastično. Usavršio je tehniku, kolorit i proširio teme. Njegova prva izložba bila je dva dana pre početka korone i na ovaj način, simbolično, želimo da bude njen kraj –istakla je profesorka.

Izložbi su prisustvovali i članovi automobilskog Udruženja iz Paraćina „Fast Crew Gentelmens“, čiji je Vuk najmlađi član. Udruženje postoji od 2013. godine i broji 18 članova, a oni su sa svojim automobilima parkiranim ispred ulaza škole, došli da ga podrže.

-Mi smo već upoznati sa njegovim radovima. On je veliki ljubitelj automobila, radovi su fenomenalni i svaka čast za tu darovitost –rekao je Bojan Marković, predsednik Kluba „Fast Crew Gentelmans“ iz Paraćina, koji će 17. aprila od 14 sati imati svoj četvrti auto skup na mestu bivše kasarne u Paraćinu, a kom će prisustvovati veliki broj ljubitelja automobila: kako iz Srbije, tako iz inostranstva.

Sastavni deo izložbe bio je i nastup omladine KUD-a „Kablovi“, kao i članova muzičke sekcije ove srednjoškolske ustanove, a njihovi nastupi izmamili su burne aplauze mnogobrojne publike.

Vuk ne planira da stane sa crtanjem. Iako želi da upiše Građevinski fakultet u Nišu, kako nam je rekao, trudiće se da svoj dar za crtanje neguje i u godinama pred njim.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .