Naslovna // Kultura // Izložba “Mali format” ULUPUDS-a u Jagodini do 15. avgusta

Izložba “Mali format” ULUPUDS-a u Jagodini do 15. avgusta

U galeriji Kulturnog centra izloženo je 49 dela, a posetioci mogu da glasaju za omiljeni

Foto: TV Kopernikus

Izložba „Mali format“ Slikarsko-grafičke sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) postavljena je u galeriji Kulturnog centra u Jagodini.

Prisutni mogu da vide radove veličine 25×25 centimetara, a ove godine ukupno 49 autora predstavilo se različitim motivima i tehnikama. Izložba je putujućeg karaktera, a trenutno je postavljena za jagodinsku publiku.

-Radovi su u najvećoj meri posvećeni slikarstvu i drugim oblastima primenjenih umetnosti, tako da ovde možemo videti mozaik, predmete izvedene u tekstilu, digitalnom izrazu, ali i u ikonopisu. Ono što je takođe karakteristika ove izložbe je i to što publika može da učestvuje u odabiru najboljeg rada. Ova izložba je dijalog različitih generacija i poetika, a tu je i taj interaktivni momenat sa publikom. Mi se uvek radujemo ovoj izložbi, uvek je ovde kod nas u letnjim mesecima i milo nam je što ova izložba otvarala neku izlagačku sezonu u ovom našem proširenom i osveženom izlagačkom prostoru. Ja je toplo preporučujem svim ljubiteljima likovne umetnosti da je posete, da uživaju u njoj i da svojim glasovima podrže umetnike i radove. Zaista je posebno iskusto za gledaoca –rekla je Marija Vulić, urednik likovnog programa u Kulturnom centru u Jagodini.

Radovi će u galeriji jagodinskog Kulturnog centra biti postavljeni do 15. avgusta, a poslednja stanica biće joj galerija „Singidunum“ u Beogradu, u decembru mesecu ove godine, kada će sabiranjem glasova posetilaca iz svih devet gradova Srbije biti proglašen najbolji rad po oceni publike.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .