Naslovna // Kultura // Nagrade za jagodinske glumce u Požarevcu

Nagrade za jagodinske glumce u Požarevcu

Glumac je za ulogu Robera u predstavi “Pidžama za šestoro” dobio priznanje za slikovito prikazan lik, dok je glumica za ulogu Suzet kompletirala festivalsku nagradu, dobivši replike štapa i šešira

Marija sa svojim priznanjima

Na 16. po redu pozorišnom festivalu “Milivojev štap i šešir”, koji je održan protekle sedmice u Požarevcu, nagrade su dobili i jagodinski glumci Nenad Petrović i Marija Debeljaković Stefanović, za uloge Robera i Suzet u komediji “Pidžama za šestoro”, sa kojom su se i takmičili. On je dobio nagradu za slikovito prikazan lik, dok je glumica kompletirala festivalsku nagradu, dobivši replike štapa i šešira.

Marija Debeljaković Stefanović je za ulogu Suzet u ovoj urnebesnoj komediji na festivalima u Loznici, Kostolcu i Petrovcu na Mlavi osvojila po dve nagrade: za glumicu večeri i najbolju glumicu Festivala. Štap se dodeljuje za najboljeg glumca večeri, a šešir za najboljeg glumca Festivala. Kompletiranje nagrade u vidu štapa i šešira za jednu predstavu i glumca prava je retkost, te joj ova priznanja puno znače:

-Velika je čast dobiti replike Milivojevog štapa i šešira. Imali smo puno nedaća u pripremi ove predstave, ali mi smo sve to onako “muški” izgurali i igrali je valjano. Posle toliko vremena, trud se isplatio. Svima ovo mnogo znači. Ovo nisu samo moje nagrade. Bez podrške kolega i cele te priče, ne bi bilo ni ovih nagrada. To je logično, s obzirom na to da je u pozorištu timski rad –rekla je glumica.

Nenad Petrović sa svojim priznanjem

Glumac Nenad Petrović, kome je ovo druga nagrada za ulogu u ovoj predstavi, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog osvojenog priznanja:

-Nagrade su odlična stvar i velika obaveza. Meni je jako drago pre svega što je predstava odlično prihvaćena i što smo se sigurno šest puta vraćali na poklon publici. To mi je mnogo bitnije zbog samog tima, nego zbog mene kao pojedinca –rekao je Petrović.

Potrebno je istaći i da je glumica Violeta Pešić za ulogu Žaklin u ovoj predstavi dobila nagradu za glumicu večeri na festivalu u Bogatiću. Iz glumačke postavke istakli su da se nadaju da će predstava još dugo živeti, te i da ih nagrade neće zaobilaziti.

Dušan Miletić

Foto: Fejsbuk stranica “Milivojev štap i šešir”

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .