Naslovna // Kultura // Novi međunarodni projekat jagodinskog pozorišta “Veliki teatar”

Novi međunarodni projekat jagodinskog pozorišta “Veliki teatar”

Radi se o predstavi „Umri muški“ koju će ovo pozorište iz Jagodine realizovati sa ustanovama iz Strumice u Makedoniji i grada u Bugarskoj. Pripreme za 11. „DOPS“ i nove predstave uveliko u toku

Foto: TV Kopernikus

Pozorište „Veliki teatar“ iz Jagodine već dugo godina sarađuje sa Centrom za kulturu „Anton Panov“ iz Strumice u Severnoj Makedoniji. Ono je tamo nedavno izvelo svoju novu predstavu  „Đavolja posla“, a posle toga, pozorište iz Jagodine potpisalo je povelje o bratimljenju sa gorepomenutom ustanovom kulture. To je ujedno bila i prilika da se potpiše ugovor o saradnji na zajedničkom projektu koji će biti realizovan na jesen ove godine, u koji će biti uključen i jedan grad iz Bugarske:

-Igraće se predstava „Umri muški“, po tekstu Alda Nikolaja, a u režiji Kira Georgieva. Očekuju se probe naših glumaca koje će biti deset dana u Strumici, deset u gradu u u Bugarskoj i deset u Jagodini. U svakom gradu će biti posebne premijere. Reč je o projektu koji će se praviti kao svojevrstan spektakl,  jer će se zaista dosta uložiti da ta predstava u svakom smislu bude profesionalno odrađena –rekao je Bojan Miloradović, upravnik pozorišta „Veliki teatar“.

„Veliki teatar“ uveliko radi i na organizaciji 11. po redu Međunarodnog festivala dečijih i omladinskih predstava „DOPS“. U toku je selekcija prijavljenih predstava i potpisivanje ugovora sa članovima žirija, a u pripremi su i jedna dečija i jedna omladinska predstava, čije se premijere očekuju u septembru i oktobru. Treba istaći i da su nedavni odlazak “Velikog teatra” u Makedoniju pomogli Skupština grada Jagodine i dr Vlado Spiroski.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .